Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Knoflookprijzen China storten met 75% in

"In China is de grootste knoflookproductie geconcentreerd in Shandong, Hebei en Henan. De hoge knoflookprijzen van vorig jaar zijn voor veel telers aanleiding geweest om hun areaal te vergroten. Alleen al in de provincie Shandong groeide het knoflookareaal met 30%," vertelt teler Sun Guangbao.


Bundels zojuist geoogste, verse knoflookscheuten

Een teeltlocatie van knoflookscheuten in Shandong

"Het verkoopseizoen van knoflook uit Shandong gaat eind april van start en duurt tot ongeveer 10 mei. Als gevolg van de areaaluitbreiding is de aanvoer dit jaar hoger. Dit heeft echter gezorgd voor kelderende prijzen. De prijs van knoflookscheuten daalde van 0,53 vorig jaar naar amper 0,13 per kilo. Het erop op neer dat de prijzen met 75% gedaald zijn ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar."

Knoflookscheuten die nog niet gereed zijn om geoogst te worden

Rijpe knoflookscheuten

"Mijn knoflookbedrijf is gevestigd in het district Dongchangfu in de stad Liaocheng in de provincie Shandong. Het totale areaal voor knoflook, uien en kasmeloenen beslaat zo'n 13.000 hectare. De huidige marktomstandigheden voor knoflookscheuten zijn verre van ideaal en de prijzen zijn te laag. Om er het beste van te maken, zetten telers noodgedwongen vaart achter de oogst van hun knoflookscheuten uit vrees dat het product anders nog minder opbrengt of weggegooid moet worden. We zoeken momenteel actief naar samenwerking met kopers in heel China in de hoop onze verliezen tot het minimum te beperken."

Voor meer informatie:
Teler: Sun Guangbao
Telefoon: +86 151 0688 9356Publicatiedatum: 9-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: