Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belgische markt nog niet klaar voor zomerfruit

Tholen - Het Italiaanse kersenseizoen is weer van start gegaan. "Wij hebben op 8 mei de eerste van Orchidea binnengekregen. De kersen zijn goed van kwaliteit, maar helaas liggen ze nog niet in de mond op het moment. De temperaturen zijn er nog niet en daardoor is er nog maar weinig vraag naar kersen", vertelt Dirk Biltereyst van Van Lier.



Prijzen lager

Naast Italiaanse zijn er ook Spaanse en Franse kersen op de markt. "Plots komt er toch wel wat aanbod links en rechts en de meeste retailers moeten het seizoen nog opstarten. Voor de kleine vraag die er is, is het aanbod al vrij groot. Groter dan de vraag in ieder geval." Prijzen liggen lager dan vorig jaar begin seizoen. "Alles hangt af van de maat, maar prijzen variƫren tussen de 5 en de 8 euro. Afladers verwachten tussen de 6,5 en de 10, maar dat is niet haalbaar." De Italiaanse kersen zijn goed van kwaliteit. "Ze hebben geen vorstproblemen gehad daar. Er was wel vrij veel wind."



Wachten
De markt is dus nog niet klaar voor de kersen. "Ik denk dat dit het geval is bij zo'n beetje al het zomerfruit. "Het is wachten op de zomerse temperaturen. Alles zit in de wachtkamer, ook perziken en nectarines worden nog niet veel gegeten. Er zal de komende tijd meer volume komen, dus hopelijk wordt het weer wat warmer."

Voor meer informatie:
Dirk Biltereyst,
Van Lier nv
dirk.biltereyst@vanlier.be
T : +32 2 215 49 15
www.primamundo.com