Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Danny de Loo van Danny’s Versshop:

“Bakkerij aan de kant om speciaalzaak te redden.”

Tholen – Danny de Loo nam begin dit jaar afscheid van de bakkerij van Danny's Versshop. Een behoorlijke amputatie van de verswinkel die hij in december 2015 begon. Brood verkopen naast AGF bleek niet rendabel en ging ten koste van zijn passie: AGF. Al sinds zijn 15e droomde Danny van een eigen groenten- en fruitzaak. Hij maakte zijn droom waar in november 2014, maar het betekende geen rozengeur en maneschijn. In tegendeel, sindsdien waren er grote tegenslagen.



Noodlot
De huidige winkel aan Markt 5b in Simpelveld is inmiddels zijn derde zaak. Danny: "We proberen het hoofd boven water te houden in deze moeilijke branche. Maar het is mijn droom en die geef je niet snel op." Danny heeft er alle vertrouwen in dat het hem zal lukken er weer een succes van te maken. De zaken, die hij eerder opzette, draaiden goed voordat het noodlot hem tweemaal trof. In april 2015 explodeerde een winkelpand aan het plein waar de eerste zaak van Danny lag. Er was niets meer van over. Een aantal maanden later startte hij vanuit een nieuw pand in Simpelveld. "Die draaide heel goed, maar dan gebeurt hetgeen dat je niet had kunnen bedenken", vertelt Danny. Brand, veroorzaakt door slechte bekabeling, legde zijn tweede winkel in de as. Dat was eind oktober 2015.



Focus
Eigenlijk had hij toen zijn eerste jubileum als zelfstandig ondernemer willen vieren maar in plaats daarvan moest hij weer op zoek naar een nieuw pand. Gezien de eerdere successen leek het een goed idee om een groot pand te betrekken en daar tevens een bakkerij te starten. De bakkerij bleek echter te veel ruimte en te weinig marge op te leveren. "Achteraf blijkt het pand te groot. Je moet er heel veel handel instoppen om het rendabel te krijgen", vertelt Danny. "Ook merkte ik dat ik te weinig tijd en energie over had voor de AGF-handel en last kreeg van kwaliteitsissues. Daarom leg ik de focus weer helemaal op AGF."



Hoekje
Om de bedrijfsvoering meer rendabel te krijgen, werkt hij nauw samen met zijn leverancier Gebroeders van Aarle en een oud-collega die met pensioen is gegaan. "Daar heb ik absoluut veel steun aan", vertelt Danny. "In het begin ben ik klanten verloren, die toch voor het totaalplaatje kwamen. Gelukkig trekt het de laatste tijd weer aan." Wat het ook niet makkelijk maakt om klanten te trekken is de locatie. "We zitten net om het hoekje van het plein waar het allemaal gebeurt", vertelt Danny. Regels van de gemeente en de verhuurder verhinderen het maken van opvallende reclame, dus dat maakt het aantrekken van klanten er niet makkelijker op. Maar Danny laat zich niet voor een gat vangen. Hij houdt ervan om klanten steeds te verrassen en alle zintuigen te prikkelen met mooie producten. Zodra het mooi weer is, lokt hij de klanten met smoothies of fruitprikkertjes die hij op het hoekje van de straat zet.

Op de goede weg
Kant-en-klaarmaaltijden zijn ook een belangrijke klantentrekkers. Danny gaat ook naar klanten toe. "Ik lever vaak buffetten, tapas en andere hapjes op bestelling", vertelt Danny. Verder levert hij fruit aan bedrijven en scholen en brengt bestelde producten uit zijn online-shop bij de klanten rond. Hoewel Danny moeilijke tijden achter de rug heeft, zit hij niet bij de pakken neer. "Hoewel stoppen wel eens door mijn hoofd is geschoten, heb ik te veel liefde voor dit vak om mijn droom op te geven. En, hoewel er nog heel veel aan gesleuteld moet worden, zitten we weer op de goede weg", besluit Danny.

Voor meer informatie:
Danny's Versshop

Markt 5b
6369AH Simpelveld
T: 045 – 541 2800
info@dannysversshop.nl
www.dannysversshop.nl