Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Exportprijzen India dalen door toestroom Chileense druiven

Hoewel het exportseizoen van de Indiase druiven goed begon, maakte de grote toestroom van de Chileense druiven op de Europese markt het lastig voor Indiase exporteurs. Volgens topambtenaren van de All Indian Grape Exporters' Association is de export van India naar Europa hoger dan het vorige seizoen. De prijzen zijn dit seizoen echter bijna 50% gedaald naar 35 Rs (€0,50) per kg. Afgelopen jaar kregen de exporteurs in dezelfde periode 65 Rs (€0,93) per kg.

Europa is een van de grootste afzetmarkten van India. Dit seizoen heeft het land 113.000 ton naar Europa geëxporteerd. Afgelopen seizoen bedroeg de export 84.384 ton. Gagandada Khapre, directeur van All India Grape Exporters' Association, zei dat de Indiase exporteurs aan het begin van het seizoen nog 100 Rs (€1,42) per kg kregen. De prijzen van de binnenlandse markt daalden naar 17 Rs (€0,24)
Publicatiedatum: