Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Binnenkort weer Yantai-kersen in China op de markt

"We hebben dit jaar te maken gehad met droogte. Om de kwaliteit en opbrengst van onze kersen veilig te stellen, maken we nog steeds gebruik van dripirrigatie. Onze Yantai-kersen komen naar verwachting op 21 mei op de markt," zegt Wang van het Chinese bedrijf Lufeng Agricultural Cultivation in het district Muping van de stad Yantai in de provincie Shandong.


Wang van Lufeng Agricultural CultivationKersen van verschillende Chinese teeltgebieden komen in verschillende periodes van het jaar op de binnenlandse markt. Het aanbod aan kersen vanuit Bailuyuan in de provincie Shanxi begint rond 5 mei, terwijl dat van Zaozhuang en Taian in de provincie Shandong province vanaf 20 mei beschikbaar is. Dalian-kersen zijn niet eerder verkrijgbaar dan 10 juni. Wegens de geografische ligging aan de kust zijn de temperatuurverschillen tussen dag en nacht vrij groot in Yantai en Dalian. Daardoor hebben de kersen een hoger suikergehalte. Ook bloeien de kersenbomen hier later dan in het binnenland, waardoor het fruit wat harder en smakelijker is. Dankzij een lange geschiedenis en een schat aan ervaring in de fruitteelt is de kwaliteit van de kersen in dit teeltgebied over het algemeen relatief goed.

"Ik ben nu zo'n 12 jaar in deze sector werkzaam. Ik begon 10 jaar geleden als een inkoper. Vijf jaar geleden was ik werkzaam als handelaar in Taobao en drie jaar geleden werd ik een kleine ondernemer. Door goed te letten op de veranderende marketingkanalen, begon ik een steeds grotere omzet te halen. Mensen in de fruitsector van deze regio kennen me nu als de "man van de kersen" en zodoende maak ik met mijn kersen meestal een snelle omzet," legt Wang uit. 

"Ik heb me gefocust op het leveren van kersen van topkwaliteit en ik ben daarvoor verschillende rassen gaan telen. Ik raadpleeg regelmatig experts in de sector en leer nieuwe manieren om mijn plantage te beheren en zo de kwaliteit van het fruit te verbeteren," aldus Wang. 


Kersen uit Yantai in ShandongVers geplukte kersen

Neem voor meer informatie contact op met Yantai Muping Agricultural Cultivation

Mr. Wang
Yantai Muping Agricultural Cultivation Ltd.
Adres: Hujiazhuang Village, Dayao Country, Muping District, Yantai, Shandong
Telefoon/ WeChat: (+ 86) 13188782275

Publicatiedatum: 8-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: