Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Rudolf van Veen: "Eet zoveel mogelijk verschillende kleuren"

Actie ‘Ga voor Kleur’ stimuleert groenten- en fruitconsumptie

Staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken en Rudolph van Veen geven op 10 mei het officiële startschot voor de actie 'Ga voor Kleur', een initiatief om de groenten- en fruitconsumptie flink te verhogen. Dat vindt plaats in De Wereld van Smaak, Markthal Rotterdam.

Ga voor Kleur
Ga voor Kleur benadrukt de veelkleurigheid van groenten en fruit als de perfecte manier om je maaltijden extra lekker en gezond te maken. De ambassadeurs Rudolph van Veen (Meesterkok) en Tamara de Weijer (huisarts) roepen heel Nederland op meer kleur toe te voegen aan hun maaltijden. Rudolph van Veen: "Het is niet alleen leuk om te variëren met verschillende kleuren groenten en fruit, het is ook erg gezond. Groenten en fruit van verschillende kleuren bevatten verschillende voedingstoffen, die heb je allemaal nodig. Eet dus zoveel mogelijk verschillende kleuren, zo weet je zeker dat je goed bezig bent."

Nederland koploper gezonde voeding
Nederland moet over vijf tot tien jaar wereldwijd de onbetwiste koploper zijn in gezonde en duurzame voeding. Tijdens de Voedseltop in januari zijn afspraken gemaakt om te komen tot een veiliger, gezonder en duurzamer voedselsysteem. Naast investeringen in een gezonder voedselaanbod met minder zout, minder verzadigd vet en minder calorieën wil het kabinet dat alle Nederlanders meer groenten en fruit gaan eten. Het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit moet deze ambitie realiseren.

Bron: NAGF
 
Publicatiedatum: