Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
AmazonFresh begint in Berlijn

Carrefour teelt eigen AGF op het dak

Denemarken: Kiwi-winkels heropend als Meny- en Spar-vestigingen
De Deense retailer Dagrofa heeft onlangs aangekondigd alle vestigingen van zijn discountketen Kiwi te gaan sluiten. De retailer heeft nu aangegeven dat 30 van deze Kiwi-vestigingen worden gerenoveerd tot Meny- en Spar-winkels. Zeven winkels worden heropend als Meny-locatie, terwijl de rest een Spar-vestiging wordt. (esmmagazine.com)

Carrefour teelt eigen AGF op het dak  
Een vestiging van Carrefour in Seine-et-Marne gaat AGF aanbieden, die op het dak van de vestiging is geproduceerd. De groente en fruit zijn bij wijze van project door landbouwkunde-studenten in containers geteeld. Deze teeltcontainers bevinden zich op het dak van de Carrefour Market-vestiging zelf, dat een oppervlak heeft van 1.200 vierkante meter. In de toekomst moet het project worden uitgebreid naar andere delen van Frankrijk. (connexionfrance.com)

AmazonFresh begint in Berlijn
AmazonFresh is van start gegaan in Berlijn. "We beginnen vandaag met Amazon Fresh in bepaalde delen van Berlijn en Potsdam," aldus Florian Baumgartner van Amazon in Duitsland in een artikel van Der Tagesspiegel. "Consumenten kunnen nu hun wekelijkse boodschappen geheel online doen," voegde hij toe. (esmmagazine.com)

Spar en VolWest openen 50 vestigingen in Oekraïne
Spar International en het conglomeraat VolWest Group hebben plannen aangekondigd om in de komende drie jaar 50 Spar-vestigingen in Oekraïne te openen. De VolWest Group is een groothandelaar, retailer en investeringsgroep, die verantwoordelijk is voor meer dan 200 Nash Kraj-supermarkten in 19 Oekraïense regio's. De groep wil met het einde van 2017 15 nieuwe Sparwinkels hebben geopend. (esmmagazine.com)

Australië: Online omzet van Woolworths stijgt met 20%

De online omzet van Woolworths is in het derde kwartaal gestegen met 20%. De keten gaf ondanks dit succes echter wel toe dat men zich zorgen maakt over de komst van Amazon Fresh in de Australische markt. (powerretail.com.au)

China: Auchan formeel actief op Jingdong Daojia
Het Franse Auchan is officieel van start gegaan op het Chinese retailplatform Jingdong Daojia. Auchan wil samen met Jingdong Daojia de kwaliteiten van beide bedrijven integreren tot een enkele online to offline service voor Chinese consumenten. (chinaretailnews.com)

Singapore: Sheng Siong opent meer winkels 
Het in Singapore gevestigde Sheng Siong heeft eerder in 2017 vier nieuwe supermarkten geopend. Daarnaast heeft de retailer zijn winkel in Loyang heropend en zijn Tampines-keten uitgebreid. Mogelijk breidt Sheng Siong verder uit in dit jaar, aldus sbr.com. (sbr.com.sg)

Aeon wil 500 vestigingen in Vietnam
Het Japanse Aeon is van plan om meer kleinere winkels te openen in opkomende Aziatische markten, zoals Cambodja, Myanmar en Vietnam. Met 2025 wil de retailer zijn winkelnetwerk in Vietnam uitbreiden tot 500 vestigingen. Hoewel Aeon vooral bekend staat om zijn grote winkelcentra, is het voor het bedrijf goedkoper en makkelijker om in deze markten kleine winkelformats te gebruiken. Een groot aantal vestigingen in Vietnam zal naar verwachting ook bijdragen aan de naamsbekendheid van Aeon. (english.vietnamnet.vn)

Mexico: Meer omzet voor Soriana in eerste kwartaal
De Mexicaanse keten Soriana had in zijn eerste kwartaal een stijging in like-for-like omzet van 1,7%. Dat is aanzienlijk minder dan de stijging van 5,3% in het kwartaal ervoor. Soriana heeft te kampen met dezelfde problemen als de Mexicaanse tak van Walmart. Door de stijgende olieprijzen zijn rellen ontstaan en moest een groot aantal vestigingen uit voorzorg worden gesloten. (igd.com)

Whole Foods CEO beveelt niet-biologische aardappelen aan
De CEO van Whole Foods gaf in een presentatie tijdens de Fortune Brainstorm-gezondheidsconferentie in San Diego aan dat obesitas in het westen voor een groot deel komt door verkeerde informatie over gezonde voeding. "Biologische aardappelchips zijn niet gezond," aldus CEO Mackey. "Je bent beter af als je niet-biologische, normale aardappelen eet, in plaats van verwerkte voedingsmiddelen." (qz.com)

Online supermarkt-startup nek aan nek met Amazon

De startup-thuisbezorger Shipt breidt zijn partnerschap met Costco uit en is van plan om de grootte van zijn markt dit jaar te verdubbelen. Shipt gaat aan de slag in negen nieuwe regio's in Florida. Zes van deze markten worden bediend in samenwerking met Costco, terwijl de overige drie markten worden aangeboord met Publix. (cnbc.com

VS: Marsh bespaart kosten met focus op supermarktsegment

De in Indiana gevestigde supermarktketen Marsh gaat al zijn drogisterijen permanent sluiten, die nu nog binnen vestigingen aanwezig zijn. De sluitingen moeten zorgen voor meer kostenbesparing. Marsh heeft 64 vestigingen, waarvan er 37 nu een drogisterij hebben. (fooddive.com)

Canada: Meer omzet voor AGF voor Loblaws
De keten Shoppers Drug Mart van Loblaws heeft vestigingen geopend in Canadese regio's als Regina, Toronto en Vancouver. Hoewel dit een drogisterijketen is, heeft Loblaws verse groente en fruit in het assortiment geplaatst. Het bedrijf richt zich hiermee meer op dichtbevolkte stadsgebieden dan op voorsteden. "De omzet gaat erg goed in de winkels waar we dit assortiment hebben ingezet, met name in de stadsgebieden van Toronto," aldus een woordvoerder van de keten. (business.financialpost.com)

Central Grocers vraagt faillissement aan
De Amerikaanse coöperatie Central Grocers heeft zijn faillissement aangevraagd. Het bedrijf hoopt door middel van de aanvraag zijn Strack & Van Til-keten en andere vaste activa te kunnen verkopen. Central Grocers liep eerder al kans om door zijn crediteuren tot faillissement te worden gedwongen. (progressivegrocer.com)

Wal-Mart vraagt patent aan voor IT-systeem
Wal-Mart Stores Inc heeft een patent aangevraagd voor technologie die moet concurreren met die van Amazon.com. Volgens het IT-blog CB Insights wil Wal-Mart een systeem dat onder andere ervoor zorgt dat producten automatisch opnieuw worden besteld, zonder dat de consument dit zelf aan hoeft te vragen. (Reuters)

Waarom de Amerikaanse supermarktsector gevaar loopt (VIDEO)


Canada: Sobeys gaat besparen in kosten
Michael Medline van Sobeys heeft aangegeven dat zijn bedrijf fors gaat besparen in kosten. Onder de noemer "Project Sunrise" wordt de bedrijfsvoering versimpeld en moet er per jaar ongeveer CA$500 miljoen (€331,3 miljoen) worden bespaard. Uiteindelijk wil Sobeys het bespaarde bedrag weer investeren om zijn omzet te verbeteren. (theglobeandmail.com)

Nieuw concept Publix van start in Florida
Publix heeft zijn eerste concept-winkel ooit geopend in Gainesville in Florida. De winkel combineert een traditioneel assortiment met een aanbod aan duurzame, biologische en natuurlijke producten. (fox35orlando.com)


Publicatiedatum: 8-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: