Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Duitsland: aardbeienseizoen van start

In het zuiden van Duitsland is op 4 mei het aardbeienseizoen geopend. In Lautenbach bijvoorbeeld, in Baden-Württemberg, komen de eerste zoete aardbeien bijvoorbeeld uit aardbeientunnels, waar ze beter beschermd zijn tegen weersinvloeden dan aardbeien die in de volle grond groeien. Zo'n tien dagen later begint meestal echter ook al het seizoen voor de aardbeien uit de volle grond. Dan worden er weer dagelijks in heel Duitsland aardbeien geplukt die de volgende ochtend vers geoogst in de winkels verkrijgbaar zijn. Daar kan de consument sinds vlak voor Pasen ook de eerste aardbeien van West-Duitse telers kopen, die in kassen geteeld werden.

Manuel Blechinger, leider bedrijfscommunicatie bij OGM Obstgroßmarkt Mittelbaden is ondanks de huidige weerscapriolen positief gestemd: "Gezien de koude temperaturen van de afgelopen nachten is het momenteel nog te vroeg voor exacte oogstramingen. Veel aardbeienbedrijven hebben hun akkers met dik plastic afgedekt of hebben gebruik gemaakt van beregeningsinstallaties. Wanneer de planten een keer met een ijslaag bedekt worden, behoudt men een kerntemperatuur van rond de nul graden Celsius, wat de planten goed kunnen verdragen."


Foto: BVEO

Aardbeienconsumptie

De populariteit van aardbeien weerspiegelt zich ook in de consumptie. In 2016 consumeerde men in Duitsland circa 245.000 ton aardbeien. Dat komt neer op circa 4 kg per huishouden. Daarbij werd de vraag voor bijna 60% met aardbeien uit eigen land gedekt. In het afgelopen jaar oogstte men in Duitsland op een oppervlakte van 14.299 hectare meer dan 143.000 ton aardbeien. (Agrarmarkt Informations-Gesellschaft mbH (AMI) / Statistisches Bundesamt 2016)

Publicatiedatum: 8-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: