Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Marco Eleuteri, Armonia

Grotere volumes vroege Italiaanse kersen en nectarines

De Italiaanse coöperatie Armonia is op 3 mei begonnen aan de pluk van de vroege nectarines, wat zo'n tien dagen eerder is dan gebruikelijk. De vroege start van het seizoen is te danken aan een vroege rijping en het feit dat nieuwe, zeer vroege rassen productief zijn geworden, waaronder het in kassen geteelde nectarineras Flariba met een brix van boven de 10°.

De kersenoogst is ongeveer acht dagen eerder aangevangen en de eerste volumes werden op 29 april verzonden.

Salesmanager Marco Eleuteri legt uit dat er in mei een oogst van ongeveer 1.000 perziken en nectarines verwacht wordt (700 ton nectarines, 200 ton Saturn perziken en 100 ton  perziken), wat een groei van 10% tot 15% betekent ten opzichte van vorig jaar. "In totaal verwachten we een productie van 6.500 ton (3.000 ton nectarines, 2.000 ton Saturn perziken en 1.500 ton perziken)."

"In mei zetten we onze producten hoofdzakelijk op de binnenlandse markt af. Het is eersteklas fruit dat goed verkocht wordt. De export zal begin juni starten en is gericht op Midden-Europa en dan met name Duitsland."Ondanks de vroege start van het seizoen is de afzet niet geweldig wat deels toegeschreven kan worden aan de lage temperaturen tussen eind april en begin mei.

"De prijzen zijn lager dan we gewend zijn en liggen ruim onder de €5,00 voor de grotere maten nectarines en onder de €10,00 voor kersen.""Zodra het weer omslaat, zal de consumptie weer stijgen. Het fruit is over het algemeen van goede kwaliteit. Ik denk zelfs dat dit de beste oogst van de laatste jaren is. Zelfs de vroege rassen zoals Flariba hebben een aangename smaak en hoog suikergehalte. Nu is het alleen nog wachten op beter weer!"

DolceNettarina premium aanbod vanaf half mei beschikbaar
Tot 10 - 12 mei zullen de nectarines van Armonia in klassieke eenlaags units verpakt worden, met het oog op de grote volumes halfzoete nectarines (beschermde teelt) die vanaf 12 en 13 mei beschikbaar zullen komen.

Het DolceNettarina aanbod van halfzoete rassen komt vanaf half mei op de markt en worden onder andere verkocht in verpakkingen van vier stuks. "Daarnaast zullen we tegen het einde van de maand een nieuwe traditionele fruitmand van 1,5 kilo op de markt brengen die eerder een groot succes was in de categorieën clementines en kiwi's."

Kersen
Volgens Eleuteri heeft het koudere weer ook zijn weerslag gehad op de consumptie van vroege kersen. 
"We hopen dat hier de komende dagen verandering in komt. We zullen naar verwachting een volume van zo'n 600 ton oogsten dat verwerkt zal worden door onze partner Puglia Fresh in Biscelgie. Hoewel de volumes 40% groter zijn dan vorig jaar maken we ons wel zorgen over het ras Ferrovia aangezien de productie hiervan mogelijk schade opgelopen heeft tijdens de recente koudegolf."
Contact:
Marco Eleuteri - Sales director
Email: marco.eleuteri@aoparmonia.it
OP Armonia
Via Strada Privata Frigotirrena, 1
84091 Battipaglia (SA)
Tel.: (+39) 0828 316273
Fax: (+39) 0828 316234
Email: info@aoparmonia.it
Web: www.aoparmonia.it

Publicatiedatum: 8-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: