Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Krappe aanvoer

Prijzen kokosnoten pieken op Amerikaanse markt

"De aanvoer van kokosnoten is de laatste tijd krap en ik heb geen idee hoe dit komt," vertelt Amador Sanchez van het in Miami gevestigde bedrijf A.R. Produce and Trucking, dat handelt in verse en gedroogde kokosnoten. "De Dominicaanse Republiek produceert dan wel niet genoeg kokosnoten maar wij importeren ze uit Costa Rica. Wanneer er echter een grote aanvoer van kokos uit de Dominicaanse Republiek is, dalen de prijzen en dat is nu niet het geval." Sanchez ziet momenteel met name kokosnoten uit Costa Rica en de Dominicaanse Republiek en heel af en toe ook uit minder voor de hand liggende bestemmingen zoals Nicaragua en Guyana. Prijzen stijgen

Sanchez vertelt dat de prijzen momenteel pieken. "Een paar weken geleden verkochten we onze kokosnoten voor €20,00 - €21,80 FOB. Nu is de prijs echter al gestegen naar €27,28 FOB," vervolgt Sanchez. "De laatste paar jaar zijn de prijzen voor kokosnoten in bepaalde periodes van het jaar hoger, waarbij zij fors op kunnen lopen tot wel €34,55 FOB.

Deze hoge prijzen kunnen deels worden toegeschreven aan de sterke wereldwijde vraag naar kokosnoten. "Zodra we een container binnenkrijgen, is deze binnen een paar uur al weer verkocht," vertelt Sanchez. "Onze teler in Costa Rica verwacht echter dat er binnenkort tekorten zullen ontstaan omdat de vraag sterk blijft en er al veel product geoogst is. Er zijn periodes dat we wekelijks twee containers ontvangen maar op dit moment krijgen we maar 10 pallets per week binnen."

Voor meer informatie:
Amador Sanchez
A.R. Produce and Trucking Corp.
Tel: +1 786-351-7762
asanchez@arproduce.us

Publicatiedatum: 8-5-2017

  

Reacties:


Beste heer/mevrouw,

Kunt mij aangeven op welke eenheid de in de artikel genoemde prijzen betrekking heeft? is het kg verse jonge kokosnoten? of gaat het om kg droge noten?
Ik verneem graag van u.
Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,
Jimmy Ghafoerkhan
Jimmy Ghafoerkhan, Netherlands (email) - 23-10-2017 11:48:26


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: