Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Indiase consument weet importappelen steeds meer te waarderen

India is bij veel landen steeds meer in trek als afzetmarkt voor fruit. Nu de bevolking van het land steeds welvarender wordt, groeit ook de vraag naar een gevarieerd aanbod van kwaliteitsfruit.

Importeur Yupaa Fresh loopt voorop met deze trend door aan deze groeiende vraag te beantwoorden. Het bedrijf was het eerste Indiase bedrijf dat AGF uit verschillende landen op de Indiase markt introduceerde. Zo startte Yupaa vorig jaar december als eerste met de import van Spaanse peren, en het bedrijf was ook het eerste dat Poolse, Belgische en Spaanse appelen importeerde. 

 

"De introductie van deze producten uit nieuwe herkomstgebieden is goed verlopen," vertelt Parth Karvat van Yupaa Fresh. "We zijn begonnen met proefzendingen van diverse producten en op basis van de feedback die wij ontvingen, hebben we de import verder uitgebreid. De Indiase markt wordt de laatste jaren meer en meer gedomineerd door Nederlandse en Belgisch hardfruit."

Yupaa Fresh is een grote appelimporteur en importeert het clubras Jolly Red uit België en Royal Gala uit Polen. Momenteel importeert het bedrijf grote volumes appelen uit Washington, Chili en andere landen op het zuidelijk halfrond. 

"Vanwege de importheffingen is geïmporteerd fruit een stuk duurder dan fruit van eigen bodem. Voor appelen geldt een importheffing van 50%, voor overige producten bedraagt het tarief 30%. Dit leidt tot aanzienlijke prijsverschillen. Het feit dat er rassen aangeboden worden die niet in India geteeld worden en de verkrijgbaarheid buiten het seizoen maken importappelen desondanks aantrekkelijk voor de Indiase markt."

Yupaa Fresh levert jaarrond appelen van beide halfronden. India kent geen grote supermarktcultuur en de meeste mensen doen hun inkopen op markten en bij kleine kruideniers. Een paar jaar geleden heeft Walmart zich in India gevestigd maar het groeitempo van de keten blijft beneden verwachting. 

Yupaa Fresh bevoorraadt groothandelsmarkten in heel India die op hun beurt weer aan retailers, groentezaken, straatverkopers en kruideniers leveren. De importeur beschikt over koelfaciliteiten om de versheid van de producten te waarborgen. Vanaf het moment dat het fruit bij groothandel aankomt, duurt het meestal 2 tot 3 dagen voordat het via de diverse retailkanalen de consument bereikt. 

Voor meer informatie:
Parth Karvat
Yupaa Fresh Pvt. Ltd.
Tel : +91-22-23684895/ 96
Email: yupaafresh@gmail.com
www.yupaagroup.com

Publicatiedatum: 8-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: