Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Prijzen van €3,00 per kilo voor eerste abrikozen

Steenfruitproductie Murcia 30% hoger dan vorig jaar

Door de goede winstmarges vorig jaar, het grotere areaal en de gunstige weersomstandigheden zal er in Murcia dit seizoen naar verwachting 30% meer steenfruit geoogst worden dan vorig jaar. "We zijn ontsnapt aan de recente koudegolf omdat we in een laaggelegen deel van  Murcia gevestigd zijn. Hier is het fruit al flink gegroeid," legt José Antonio Herrera Luque uit, directeur van Fruits Hortomarket.

Fruits Hortomarket verkoopt perziken, nectarines en abrikozen, waarvan de eerste vroege rassen al geplukt zijn. De volumes vroege rassen zijn echter niet zo sterk toegenomen als voor de latere rassen en er zijn dus bij aanvang van het seizoen geen gevolgen voor de prijzen te verwachten. "De kleine kalibers nectarines en perziken kosten tussen de €1,50 en €1,60 per kilo. Voor de grotere, eerste keus kalibers wordt €2,20 per kilo betaald," vertelt Herrera. De abrikozenprijs ligt wat hoger omdat het seizoen pas net begonnen is, en bedraagt bijna €3,00 per kilo." 

90% van de nectarines, abrikozen en perziken worden geëxporteerd naar landen als Duitsland dat van het begin tot aan het einde van het seizoen volumes afneemt. De export naar Polen is minder stabiel maar de prijzen zijn er goed en in Roemenië kan het bedrijf zelfs de kleinste kalibers afzetten.

Voor meer informatie:
José Antonio Herrera Luque
Fruits Hortomarket
Tel.: +34 615594657 

Publicatiedatum: 8-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: