Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Ondanks grote aanvoer hoge prijzen voor limes

De prijzen voor limes hebben altijd de neiging te schommelen. Een paar weken geleden toonden de prijzen nog een stijgende trend. Dit stond echter los van enig tekort aan aanbod, omdat er voldoende volume voor handen was. De stijgende prijzen hadden eerder te maken met de kwaliteit.

"Vier weken geleden werden de limes voor zeer hoge prijzen verkocht," zegt Rob Cullum van Pacific Produce. "Het was een beetje een misleidende situatie, omdat er vrij veel fruit op de markt kwam. Het grootste deel daarvan had echter geen geweldige kwaliteit, waardoor de limes van goede kwaliteit in Europa een hoge prijs kregen."Volgens Cullum zijn de zeer hoge prijzen in sommige opzichten een probleem. De prijzen brengen allerlei issues met zich mee, zoals dat niet gecertificeerde telers hiervan proberen te profiteren. Op de lange termijn is dat nadelig voor zowel telers als consumenten.

"Bij hoge marktprijzen begint iedereen te exporteren. Op dit moment in het jaar hoeft dat geen probleem te zijn. In de afgelopen weken zijn de weersomstandigheden van Europa echter verslechterd en is er sprake van lage temperaturen en neerslag. Dit is nadelig voor de omzet van limes. We hebben de markt niet compleet in zien storten, maar de prijzen zitten absoluut onder wat de telers als prijs nodig hebben. Dit is echter typisch iets voor de handel in limes. Er is altijd sprake van of magere of vette tijden," aldus Rob Cullum.

Handelaren die een overeenkomst met een vaste prijs hebben gesloten gaan in de komende paar weken geld verliezen. "Soms moeten telers exporteren. Er lopen sterke banden tussen de verschillende markten, zoals tussen Braziliaanse en Mexicaanse lokale markten en Europa en de VS. Als de prijzen overal laag zijn, blijft er toch fruit doorkomen. Als de prijzen in de VS of op lokale markten omhoog gaan, dan gaat er minder fruit naar Europa toe," legt Cullum uit.

Mexico produceert het hele jaar rond, maar het Europese seizoen begint zo ongeveer nu. Gezien de gemiddelde kwaliteit uit BraziliŽ in de afgelopen zes weken laag was, verwacht Rob limes van hogere kwaliteit uit Mexico. "Dat gezegd hebbende waren de laatste ladingen uit Braziliť een stuk beter. We hebben nu alleen goed weer nodig om de omzet te verhogen," zegt Rob Cullum tot slot.

Voor meer informatie:
Robert Cullum
Pacific Produce
+44 (0) 1865877801
Email: rob@pacificproduce.co.uk
www.pacificproduce.co.ukPublicatiedatum: 8-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: