Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Spar opent eerste supermarkt in Oekraïne | Sainsbury's waarschuwt voor moeilijke markt

Tesco verkoopt misvormd AGF in Tsjechische Republiek

VK: Opnieuw stijging in kwartaalomzet voor Morrisons
Morrisons heeft voor het zesde kwartaal op rij een stijging in omzet gezien. De resultaten voor het afgelopen kwartaal waren beter dan verwacht, hoewel het bedrijf aangeeft dat de richtlijnen voor het jaar 2017-2018 onveranderd blijven. De vergelijkbare winkelomzet met uitsluiting van de omzet van olie steeg in de 13 weken tot 30 april met 3,4%. Analisten waren uitgegaan van 1,8%. In het vorige kwartaal steeg de omzet met 2,5%. De totale omzet steeg met 2,8%. (Reuters)

Midden-Oosten: LuLu gaat Brits AGF importeren

LuLu Group is onlangs in zijn hypermarkten in Qatar begonnen met een campagne voor Britse voedingsmiddelen. Daarmee werkt de keten samen met de Britse ambassade en het Britse consulaat in Doha. Tijdens het "British Food Festival" worden meer dan 10.000 Britse producten geïntroduceerd, waaronder groente en fruit. (gulf-times.com)

Tesco verkoopt misvormd AGF in Tsjechische Republiek
Tesco gaat voedselverspilling tegen door midden van het "Perfectly Imperfect"-project. Met dit project wordt misvormde groente en fruit verkocht, die ondanks het afwijkende uiterlijk nog steeds uitstekend geschikt is voor consumptie. Drie maanden nadat het project in de Tsjechische Republiek werd geïntroduceerd, is het aantal Tesco-vestigingen waar het project loopt uitgebreid van 12 naar 23 vestigingen. (praguemorning.cz)

Filipijnen: Alfamart wil 500 winkels met 2019
De buurtwinkelketen Alfamart breidt snel uit in de Filipijnen. Er worden in 2017 120 nieuwe vestigingen verwacht. De keten heeft aangegeven zijn netwerk in de komende twee jaar uit te breiden tot 500 winkels. Op dit moment heeft Alfamart nog 262 vestigingen. (igd.com)

Spar Guangdong opent twee nieuwe hypermarkten in China
Spar Guangdong, een retailpartner van Spar China, heeft twee nieuwe hypermarkten geopend in de regio's Guzhen Huayi en Wuhua. Beide winkels hebben een uitgebreid assortiment aan verse en geïmporteerde producten. Spar Guandong is van plan om zijn winkelnetwerk in de komende jaren verder uit te breiden. (esmmagazine.com)

S Group trekt weg uit Letland en Litouwen

S Group gaat in juni zijn zeven Prisma-vestigingen in Letland en Litouwen sluiten. De retailgroep is verder van plan om zijn aanwezigheid in Estland en Rusland meer te ontwikkelen. S group heeft in Estland acht en in Rusland zestien Prisma-vestigingen. (igd.com)

Ocado's plannen geven problemen voor M&S
Klik hier om het artikel te lezen. 

Egyptische online startup verkrijgt $750.000
De Egyptische online thuisbezorger GoodsMart heeft voor US$750.000 (€686.000) aan financiering verkregen van Algebra Ventures. De startup gaat het geld gebruik om zijn bedrijfscapaciteiten te vergroten, het bereik in Caïro te vergroten en om voor meer naamsbekendheid te zorgen. (disrupt-africa.com)

Spar opent eerste supermarkt in Oekraïne
Spar heeft zijn eerste vestiging geopend in de stad Rivne in de Oekraïne. De winkel heeft een oppervlak van 250 vierkante meter en heeft een assortiment dat volgens een persverklaring voor 90% uit lokale producten bestaat. Het assortiment bestaat zowel uit huismerkproducten als uit producten van Oekraïense en internationale bedrijven. (en.interfax.com.ua)

Spar International: Europa en India
Klik hier om het artikel te lezen. 

Indonesië: winst omhoog, maar dalende omzet voor MPPA

Bij de Indonesische hypermarktketen Matahari Putra Prima (MPPA) is in het eerste kwartaal de omzet gedaald met 3,5% tot RP3,1 biljoen (€213,9 miljoen). Het bruto winstmarge steeg in deze periode echter met 120 basispunten van RP428,2 miljard tot RP433,4 miljard (van €29,5 miljoen tot €29,9 miljoen). (insideretail.asia)

Sainsbury's waarschuwt voor moeilijke markt

Sainsbury's heeft gewaarschuwd voor een moeilijke Britse supermarktsector, waarin het tot vijf jaar kan duren voor er sprake is van duurzame winstgroei. Sainsbury's zelf had vorig jaar sterke resultaten dankzij de overname van de Argos-keten. (Reuters)

VS: Food Lion zet "Easy Fresh and Affordable" voort
Food Lion heeft aangegeven dat het initiatief "Easy Fresh and Affordable" naar 71 vestigingen in de regio van Richmond, Virginia wordt uitgebreid. Met het initiatief wordt het assortiment van versproducten, gezonde snacks en lokale producten uitgebreid. (supermarketnews.com)

VS: Costco heeft netto omzetstijging
Costco Wholesale Corporation had in april een netto omzet van $9,42 miljard (€8,62 miljard). Jaar op jaar is dit een toename van 5%. In dezelfde periode van 2016 werd een omzet behaald van $8,98 miljard (€8,22 miljard). (nasdaq.com)

Kroger populairste supermarkt van VS

De Amerikaanse keten Kroger is door People benoemd tot populairste supermarktketen van de VS. Op basis van de mening van 35.000 consumenten kwam in een enquête een uitslag naar voren, die Kroger als meest geliefde keten aanwees. De consumenten moesten bij winkels kiezen tussen de opties "voorkeur" en "geen voorkeur". Kroger kreeg een voorkeur-score van 53%, terwijl Whole Foods 48% scoorde. Daarna volgden Safeway met 40% en Publix met 33%. (countryliving.com)

VS: Leveranciers vragen faillissement aan van Central Grocers
Een aantal leveranciers heeft het faillissement aangevraagd van het distributiebedrijf Central Grocers. Central Grocers heeft aangegeven binnenkort op de faillissementsaanvraag te reageren. De advocaten die de aanvraag hebben ingediend vertegenwoordigen de bedrijven Strube Celery & Vegetable, Jem D International en Jack Tuchten Wholesale Produce. (supermarketnews.com)

Canada: Loblaw heeft meer winst door verbeterd AGF-aanbod
Het eerste kwartaal van Loblaw leverde een toename in omzet op van 0,2% tot CA$10,4 miljard (€6,93 miljard). Het retailsegment van Loblaw genereerde een omzet van 0,1% tot CA$10,2 miljard (€6,8 miljard). De vergelijkende winkelomzet daalde met 2,1%. Ondanks de slechts geringe toename in omzet, had de keten in deze periode een sterke winsttoename. Dankzij een verbeterde controle over de kosten klom de winst met 12,8% tot CA$492 miljoen (€327,8 miljoen). Eerder nam Loblaws de keten Shoppers Drug Mart over en introduceerde het bedrijf een verbeterd assortiment aan voedingsmiddelen. Met name het verbeterde assortiment heeft tot de sterke resultaten geleid. (igd.com) 

Wal-Mart wil certificaat tegen corruptie

Wal-Mart Stores wil mogelijk in aanmerking komen om onder een nieuw internationaal programma te worden gecertificeerd. Het nieuwe certificaat kan bedrijf helpen zich te verdedigen tegen incidenten van corruptie en ontoereikende bedrijfspraktijken. (Reuters)

VS: Smart & Final lijdt verlies in eerste kwartaal

Smart & Final heeft in het eerste kwartaal onder andere door deflatie en slecht weer een afname in vergelijkende winkelomzet van 2,5% gezien. Het bedrijf leed een verlies van $1,5 miljoen (€1,37 miljoen). Smart & Final heeft echter aangegeven dat men ervan uitgaat dat de negatieve effecten later in het jaar weer zullen verdwijnen. De totale omzet steeg in deze periode met 6,4% tot $967 miljoen (€885,0 miljoen), terwijl er sprake was van een netto verlies van $4,6 miljoen (€4,21 miljoen). (supermarketnews.com)


Publicatiedatum: 8-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: