Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Spaanse aardbeienproductie 25% lager

De aardbeienproductie in Huelva is de laatste week met 25% gedaald en er is nu door meerdere redenen een tekort aan het fruit. Volgens Freshuelva zal dit probleem nog minstens 10 dagen voortduren.

De gemeenten Moguer en Palos de la Frontera, waar veel aardbeien geproduceerd worden, zijn vorige week getroffen door stortbuien. Hoewel de kwaliteit van de aardbeien van de getroffen bedrijven ietwat gecompromitteerd kan zijn, is dit niet de voornaamste reden van de afname in productie. 

Volgens de manager van Freshuelva, Rafael Domínguez, komt het eind van het oogst van enkele vroege varianten ook in zicht, waardoor er minder opbrengst is en wordt er in nabijgelegen gebieden overgeschakeld op steenfruit. De productie van blauwe bessen, frambozen en bramen in het gebied is ook in volle gang. Dit is vooral het geval met de blauwe bessen, omdat hier veel werklieden voor nodig zijn.

"Deze omstandigheden vallen samen met het later rijpen van de aardbeien door de lage temperaturen en het slechte weer. Dit verklaart ook voor een deel het tekort aan aardbeien," legt Rafael Domínguez uit.

"We hopen dat mei een goede maand wordt wat betreft de prijzen van de aardbeien. Gelukkig is de grond na de stortregens redelijk snel weer opgedroogd en zullen er geen problemen meer zijn door vochtigheid," verklaart Domínguez . 

Publicatiedatum: 5-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: