Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Ontwikkelaar appelplukrobot ontvangt €9,1 mln subsidie


GV heeft €9,1 miljoen geïnvesteerd in Abundant Robotics, een bedrijf dat werkt aan de ontwikkeling van een appelplukrobot die mogelijk ook geschikt is voor het plukken van andere fruitsoorten. BayWa AG en Tellus Partners en de eerdere investeerders, Yamaha Motor Company, KPCB Edge en Comet Labs dragen eveneens bij aan de financiering.Abundant Robotics directeur en mede-oprichter Dan Steere vertelt dat zijn bedrijf zo'n vier jaar geleden begonnen is met de ontwikkeling van een oplossing om het tijdrovende plukken van appelen te automatiseren. "Het is erg moeilijk om de appelen die gereed zijn om geplukt te worden in de boom te lokaliseren en deze vervolgens onbeschadigd te plukken," legt hij uit. 

Andy Wheeler van GV vertelt dat Abundant Robotics met deze serie-A financieringsronde in staat zou moeten zijn een commerciële plukrobot te ontwikkelen. 
 
Amerikaanse appeltelers hebben steeds meer moeite om goedkope seizoenskrachten te vinden en velen zien robots dan ook als de oplossing voor dit probleem. Hoewel sommige doemdenkers vrezen dat robots nadelig zijn voor de landbouwsector, zouden zij zomaar de oplossing kunnen bieden voor het verhogen van de voedselproductie, waarbij de milieu-effecten tot een minimum beperkt blijven en ook de kosten laag zijn. 


Publicatiedatum: 5-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: