Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Door de kou zijn abrikozen laat

"De prijs van Spaanse sinaasappelen is al lang niet meer zo goed geweest"

Het citrusseizoen loopt ten einde in Spanje. Er zijn nog maar weinig mandarijnen beschikbaar, omdat de IsraŽlische Orri bijna de enige overgebleven variant is en deze zijn schaars. Tegelijkertijd zijn de prijzen voor sinaasappelen nu bijzonder hoog.

"Op dit moment zijn we Navel Powell sinaasappelen aan het opladen en volgende week zullen we Navel Barnfield sinaasappelen gaan verzenden," legt fruit in- en verkoper Vicente Aguado uit.

"Voor het eerst sinds een lange tijd krijgen telers weer redelijke prijzen voor hun sinaasappelen. De kiloprijs van Powel, Barnfield of Valencia sinaasappelen ligt nu iets boven de Ä1,20. Het is lang geleden dat de markt voor sinaasappelen zo goed was," bevestigt hij.

De abrikozenoogst komt langzaam op gang
Hoewel er in Europa een groei in de abrikozenoogst wordt verwacht, gooien de lage temperaturen in Spanje nu roet in het eten. De kou vertraagt de oogst, omdat het rijpen en verkleuren van het fruit langer duurt.

"We zijn de eerste verzendingen naar ItaliŽ, BelgiŽ, Duitsland en Frankrijk gereed aan het maken. Hoewel de oogst langzaam gaat, komt het wel overeen met het niveau van consumptie van de landen waarnaar we exporteren. Het is immers nog koud en daarom is de vraag naar steenvruchten lager," concludeert Vicente Aguado.
 

Publicatiedatum: 5-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: