Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Slecht weer Costa Rica zet ananasmarkt onder druk

De slechte weersomstandigheden in Costa Rica hebben geresulteerd in een lagere ananasproductie, waardoor de exportvolumes voor de maanden juli en augustus naar verwachting kleiner zullen zijn. Uiteraard zal deze lagere aanvoer ook gevolgen hebben voor de prijzen deze zomer."In Costa Rica is de markt goed, met kleinere volumes en een sterke vraag van de lokale sapindustrie," vertelt Ben Butler van het Britse importbedrijf JEM Fruits. "Dit betekent dat er minder ananas voor de export beschikbaar is. De komende zes tot acht weken zien de volumes er echter beter uit. Hoewel het slecht weer is geweest, verschillen de volumes per regio. De prijzen zullen in de loop van de zomer verder stijgen. Ik verwacht dat de volumes zich pas in het najaar zullen herstellen."

JEM Fruits heeft een team in Costa Rica waar het bedrijf samenwerkt met Fertinyc om fruit voor de Britse en Europese markt in te kopen."Met een team in Costa Rica zit ons bedrijf dicht bij de bron," vervolgt Ben. "We verkopen nu al twee jaar lang met veel succes JEM ananas. Ons JEM merk is inmiddels sterk aanwezig op de markt en in de cateringbranche."

Ananas blijft een belangrijke categorie voor het bedrijf en JEM heeft de laatste 6 tot 7 jaar goede relaties opgebouwd met telers in Costa Rica. JEM Fruits importeert 52 weken per jaar ananas met en zonder kroon.

Het JEM team in Costa Rica is verantwoordelijk voor de logistiek en kwaliteitscontrole, waarbij voor iedere vracht een kwaliteitsrapport beschikbaar is. Het bedrijf exporteert 500 containers per jaar en streeft daarbij voortdurend naar het verbeteren van de kwaliteit en dienstverlening.Het im- en exportbedrijf JEM Fruits werd in 2009 opgericht door een ervaren team en had de AGF-markt iets nieuws en unieks te bieden. Sindsdien heeft JEM Fruits zijn positie versterkt en zijn dienstenpakket uitgebreid met onder andere rechtstreekse inkoop en vaste programma's.

Voor meer informatie:
Ben Butler
Jem Fruits Ltd
Tel: +44 1622 689943
Email: ben@jemfruits.com
www.jemfruits.comPublicatiedatum: 8-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*