Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nigeria wil mais in visvoer vervangen door oesterzwammen

De oprichtster van de Mushroom Development Foundation (MDF) in Nigeria, mevrouw Chi Tola, is van mening dat oesterzwammen mais kunnen vervangen in de productie van visvoer.

Tola vertelde aan het News Agency of Nigeria (NAN) dat visvoer een groot probleem vormt voor de ontwikkeling van de aquacultuur, waardoor het vinden van een alternatief noodzakelijk is.

"Visvoer vormt een groot probleem in de ontwikkeling van aquacultuur in ontwikkelingslanden zoals Nigeria, omdat mais de voornaamste bron van koolhydraten is in dit voer.

"Mais wordt teveel gebruikt in veevoer en ook de menselijke consumptie van mais is hoog. Hierdoor is het een duur en schaars product. Het vinden van een alternatief is daarom noodzakelijk om het product duurzamer te maken.

"We kunnen de mais in het visvoer nu vervangen door percentages oesterzwammen (0, 25, 50, 75 en 100 procent) en onderzoek bevestigt dat oesterzwammen de groei van jonge Oreochromis niloticus vissen ondersteunt," zegt Tola.
Publicatiedatum: