Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
'Als avocadoprijs hoog is, wordt 20% minder verkocht'

Nu grote producenten als Mexico en Californië dit seizoen een kleine avocado-oogst ervaren waardoor de prijzen omhoog schieten, wordt het fruit minder aantrekkelijk voor Japanse klanten. Tegelijkertijd neemt de vraag vanuit China en de Verenigde Staten toe.

De retailprijs voor een avocado in Japan is gestegen van 100-150 yen (0,81-1,22) in maart tot 150-200 yen (1,22-1,62) vandaag de dag. Er zijn geen tekenen van een vertraging in die stijging. In Japanse supermarkten is de avocadoverkoop de afgelopen maanden met 10% tot 20% gedaald wegens de hoge prijzen.

Volgens groothandelaren is de vraag naar het fruit de afgelopen jaren aan het stijgen. In 2016 importeerde Japan 74.000 ton fruit; 2,5 keer zo veel als tien jaar eerder. Met de stijgende populariteit in China voelen Japanse groothandelaren de druk: ze geloven dat China binnenkort Japans positie zal overnemen wat betreft avocadoconsumptie.

De prijsverhoging treft ook restaurants in het land. Veel eetgelegenheden zien af van het verhogen van de prijs van maaltijden die avocado's bevatten. Maar nu verwacht wordt dat de avocadoprijzen blijven stijgen, in elk geval tot de nieuwe zomeroogst arriveert, vragen groothandelaren zich af hoe lang de restaurantsector het zal kunnen uithouden.

source: asia.nikkei.com

Publicatiedatum: 5-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: