Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Recordoogst stimuleert Indiase zomerfruitexport met 18,5%

Een goede oogst van zomerfruit als mango's, druiven, sinaasappelen, granaatappelen en watermeloenen heeft de export van Indiaas vers fruit met 18,5% in waarde doen stijgen, vergeleken met een jaar eerder.

Volgens de Agricultural Produce Export Development Authority (APEDA) exporteerde het land 7.682 containers in 2016-17, waar dat een jaar geleden 6.462 was. De productie werd gestimuleerd door gunstige weersomstandigheden, die plagen en ziekten hielpen reduceren en die de productiviteit hielp stijgen. De recordproductie leidde echter tot een prijsafname op de binnenlandse markt.

Subhah Arve, voorzitter van Mah arashtra State Draksh Bagayatdar Sangh (druiventelersvereniging), zei dat de recordexport van druiven er niet in geslaagd is de prijzen op de binnenlandse markt te stimuleren. "De prijzen van druiven van exportkwaliteit stortten vorig jaar tot 50% in doordat de levering uit Chili en Brazilië naar de Europese markten aanzienlijk toenam. Hoewel de prijzen van binnenlandse druiven hoger bleven liggen dan die van exportdruiven, lagen ze nog steeds ongeveer 20% lager dan vorig jaar."

Prabhakar Chandane, voorzitter van de All-India Pomegranate Growers' Association: "De granaatappelproductie van dit jaar zal wel eens de grootste ooit kunnen zijn, maar de prijzen zijn het laagst in tien jaar."

Publicatiedatum: 5-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: