Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Export mogelijk 25% hoger

Opheffing EU-regels citruskanker goed nieuws voor Florida

Tot grote vreugde van Amerikaanse citrustelers heeft de EU eerdere bepalingen omtrent de verplichte controle op citruskanker opgeheven waardoor het fruit vanaf nu gemakkelijker toegang heeft tot de Europese markt. De wijziging is goed nieuws voor telers in Florida die hierdoor jaarlijks miljoenen zullen besparen op de export naar de EU. 

De laatste tien jaar hebben de Amerikaanse Animal and Plant Health Inspection Service en het Amerikaanse handelsbureau met EU-ambtenaren samengewerkt om te garanderen dat de fytosanitaire eisen van de EU gebaseerd waren op wetenschappelijk bewezen risico's.

Door de wijziging zijn er geen plantagecontroles meer nodig wat telers jaarlijks een besparing van naar schatting €5,1 miljoen op zal leveren. "Het USDA baseert alles op wetenschap en het goed dat we de EU hebben kunnen laten zien dat ons ziektebeheersprogramma onze producten beschermt," legt staatssecretaris Perdue uit. "Hierdoor ontstaat voor iedereen een gelijk speelveld. Nu er gelijke kansen zijn, zal Amerika zeker winnen."

Florida heeft en grapefruitareaal van ruim 10.000 hectare waarvan 70% bestemd is voor de export naar de EU. Deskundigen verwachten dat de citrusexport het eerste jaar met 25% (€13,7 miljoen) zal groeien.
Publicatiedatum: