Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Bonduelle boekt omzetgroei in derde kwartaal

Gunstige wisselkoersen en overname stuwen omzet Bonduelle

In het derde kwartaal van het boekjaar 2016/2017 boekte Bonduelle Group een omzet van 526,8 miljoen euro. Daarmee kwam het resultaat 11,7% hoger uit. Oorzaken voor het positieve resultaat zijn groei van het bedrijf (2,2%), gunstige wisselkoersen (4%) en de overname van Ready Pac Foods (5,5%) per 21 maart van dit jaar. Over de eerste negen maanden van dit jaar steeg de omzet met 4,7%. Op vergelijkbare basis steeg de omzet met 2%.
 
Europa liet een groei zien van bijna 1%. Daarmee ondervond het bedrijf geen hinder van het slechte weer in december en januari dat de productie in Spanje en Italië stillegde. Bonduelle zag de omzet in de conserven en diepvriesproducten snel stijgen. In de eerste negen maanden van het boekjaar bleven de resultaten stabiel.

Buiten Europa groeide de markt met 32,7%. Die groei is te danken aan de gunstige effecten van wisselkoersen, vooral de roebel en de Canadese dollar hadden een gunstig effect. Daarnaast werd per 21 maart het Amerikaanse Ready Pac Foods overgenomen, wat in de boeken resulteert in een groei van 4,5%. De markt in Oost-Europa (Rusland en de voormalige Sovjetrepublieken) liet ook een positief resultaat zien. Over de eerste negen maanden van het boekjaar steeg de omzet met 13,5%, op vergelijkbare basis steeg de omzet met 6%.

Klik hier om de resultaten te bekijken
 

Publicatiedatum: 4-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: