Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Poolse appelexport

'Indiase markt klaar voor import maar niet zonder logistieke problemen'

Na een recente zakenreis aan India concludeert Marek Marzec van Ewa-Bis dat de Indiase markt klaar is voor de import van Poolse appelen. Marzec bezocht het land in het kader van een aantal proefzendingen die als doel hadden de handel te bevorderen. 

Bij wijze van proef werden er tien containers naar verschillende locaties in het midden en zuiden van India gestuurd. Marek vertelt dat de proefzendingen in de meeste gevallen goed zijn ontvangen met uitzondering van twee containers Royal Gala. Het bedrijf onderzoekt momenteel wat er mis is gegaan met deze twee partijen."Ik denk dat de problemen rondom deze twee mislukte vrachten de logistieke problemen waar we in India mee te maken hebben, illustreren. Het transport was door onze klant geregeld maar toen ik om temperatuurgegevens vroeg, kreeg ik te horen dat transporteurs in India deze gewoonlijk niet bijhouden. Daarnaast is het transport tussen Polen en India nog niet goed geregeld, wat betekent dat het soms wel een week kan duren voordat er een container beschikbaar is. Daar komt dan nog de transittijd, die gemiddeld 5 weken bedraagt, bovenop. Om het risico op verliezen te minimaliseren, zullen we wachten met de export van onze volgende volumes totdat het nieuwe seizoen gestart is," vertelt Marek.

Gezien de recente vorst en slechte weersomstandigheden moeten Poolse appeltelers nog maar afwachten wat het komende seizoen zal brengen. Marek verwacht echter dat het productievolume op het zelfde niveau als vorig jaar zal liggen, zo niet hoger. Het zal echter tot 15 mei (Santa Sofia) gissen blijven naar het weer. 

Naar India worden de rassen Royal Gala en Ida Red geŽxporteerd. Marek legt uit dat er hard gewerkt wordt om de bekendheid van deze tweekleurige appelen te vergroten op de Indiase markt, waar men eigenlijk vooral bekend is met rode appelrassen. "Amerikaanse producenten exporteren hun rode appelen al jaren naar India. Het is dus belangrijk om de consument op deze markt kennis te laten maken met de verschillende smaken en texturen die tweekleurige rassen te bieden hebben."

"Ik denk dat Poolse appelen volop kansen hebben op de Indiase markt en we moeten daarom proberen onze tweekleurige appelen zo goed mogelijk te promoten en consumenten vertrouwd maken met hun smaak. India is een enorme markt en er gelden totaal andere kwaliteits- en prijscriteria. Ik denk dat we moeten proberen een goed B2B-evenement in Polen te organiseren waarbij we potentiŽle klanten uit India uitnodigen om onze boomgaarden met eigen ogen te komen zien en onze appelen te proeven. Ik ben momenteel in overleg met een aantal bevriende bedrijven om samen nog voor de aanvang van het nieuwe seizoen deze bezoeken te organiseren," vertelt Marek tot slot.


Voor meer informatie:
Marec Marzec
Ewa-Bis Sp. z o.o.

Tel: +48 22 343 98 00
Fax: +48 22 343 98 10
Email: marek.marzec@ewabis.com.pl
www.ewabis.com.pl

Publicatiedatum: 4-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: