Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Aardbeienoogst in Oekraïne verloopt goed

Eerder deze week kwamen de eerste aardbeien op de Oekraïense markt van een lokale teler. Volgens Info-Shuvar zijn de bedrijven uit Cherson maandag begonnen met het oogsten van hun kasaardbeien. Ondanks de slechte weersomstandigheden en sneeuwval van afgelopen week is de aardbeienoogst goed verlopen.

Vanaf 26 april 2017 bieden telers kleine hoeveelheden (200-500 kg) aardbeien aan voor 110-130 UAH/kg (3,79 - 4,48 EUR/kg). De vraag naar de aardbeien is vrij laag vanwege de hoge prijzen. De prijs van de Oekraïense aardbeien is hetzelfde als de prijs van de geïmporteerde aardbeien uit Spanje.

Tetiana Hetman, directeur van Info-Shuvar: "De teelt van de vroege aardbeien in Oekraïne gebeurt nu nog vooral in de zomerkassen. Het is voor nu nog te duur om de aardbeien in de glazen winterkassen te telen ondanks de verminderde concurrentie van de import."

Oekraïne is de zevende grootste producent van aardbeien van alle Europese landen. Elk jaar oogsten de Oekraïense bedrijven 65.000 tot 75.000 aardbeien. Het land handelt nog niet veel internationaal. Dit komt door de onderontwikkelde infrastructuur, waardoor het lastig is de aardbeien te exporteren.


Publicatiedatum: 5-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: