Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Erik Oggel, C. Meijer:

"Grote kans dat het aardappeltje met schil in een restaurant een Jazzy is"

Tholen - Schillen is niet meer nodig met de Jazzy-aardappel van C. Meijer. Het ras dat de Nederlandse aardappelveredelaar zeven jaar terug introduceerde, hoeft alleen gewassen te worden en kan na een korte kooktijd van tien minuten al worden opgediend. Dit gebruiksgemak voorziet in een behoefte, want de teelt van de Jazzy is de afgelopen jaren enorm opgeschaald. "We zijn elk jaar verdubbeld in volume en zijn in de gelukkige omstandigheid dat er nog altijd meer vraag is dan we kunnen produceren. We weten dus nog niet wat de max van dit ras is", vertelt sales manager Erik Oggel.

Alternatief voor pasta en rijst
"De toepassingen zijn heel divers. Als je uit eten gaat, krijg je negen van de tien keer een aardappeltje met schil voorgeschoteld. Grote kans dat dit een Jazzy-aardappeltje is. In België gaan er veel Jazzy-aardappelen in grootverpakking naar cateraars, maar ze worden ook in kiloverpakking verkocht voor in de magnetron of gewoon in bulkverpakking. Als je de Jazzy laat uitgroeien past de aardappel ook gewoon in een standaardzakje vastkokende aardappelen voor de supermarkt. Al met al kun je met de Jazzy een heerlijke maaltijd bereiden voor alle generaties en is het een prima alternatief voor pasta en rijst."

"In de hele keten werkt men graag met de Jazzy. Telers halen een goede opbrengst per hectare, want ondanks de kleine knollen komen deze met 25-30 stuks per plant wel aan hun opbrengsten. Daarbij is de Jazzy makkelijk in de handling tijdens verpakking en logistiek, omdat de aardappel niet blauw kleurt en lang te bewaren is.


Erik Oggel

Koud hapje
"Naast het gebruiksgemak is de Jazzy ook nog eens een heel smaakvolle aardappel. Wij presenteren hem bijvoorbeeld als koud hapje met kruiden erop. Het voordeel is dat deze vastkokende aardappel niet uit elkaar valt. Afgelopen seizoen hadden veel aardappelen te maken met een hoog onderwatergewicht. Dat gold ook voor de Jazzy, maar deze werd niet melig, wat natuurlijk een hele fijne eigenschap is", vertelt Erik. "De Jazzy is stabiel in kwaliteit, mooi uniform en geeft een betrouwbare opbrengt en dat maakt het voor ons een succesnummer in het tafelsegment."

"Voordeel is dat klanten jaarrond verse aanvoer van Jazzy-aardappelen kunnen aanbieden. Zo zijn ze nu al vanuit Israël, Marokko en Spanje beschikbaar. Het is veelal de supermarkt die het aanbod bepaalt en daarom hebben we de website www.jazzy.eu.com geïntroduceerd om de retailers te inspireren. Daar krijgen we goede respons op en zijn ook leuke acties uit voortgekomen. Op beurzen delen we Franse Jazzy-aardappeltjes in kilozakjes met duizenden tegelijk uit en daar komen mensen het volgende jaar echt voor terug."Voor meer informatie:
Erik Oggel
C. Meijer B.V.
Tel: +31 113760100
Mob: +31 650489101
ErikOggel@meijer-potato.com
www.meijer-potato.com


Publicatiedatum: 4-5-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: