Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Metro-CEO zegt dat reorganisatie nooit af zal zijn

Break-even voor Amazon Fresh mogelijk door automatisering

India: SnapBizz werkt samen met BigBasket
Het Indiase bedrijf SnapBizz, dat is gespecialiseerd in retail-technologie, gaat samenwerken met de Indiase online supermarkt BigBasket. Samen gaan de twee bedrijven kirana-winkels (een soort traditionele buurtwinkel) veranderen in gemoderniseerde retailzaken. Zo worden onder andere de leveringsketen en het management van de inventaris geautomatiseerd. (siliconindia.com)

VS: Meer winkelruimte voor versproducten 
Amerikaanse supermarktketens brengen in hun vestigingen momenteel met name versproducten, warme maaltijden en lokale producten onder de aandacht. De winkelruimte voor gedroogde waren neemt daarentegen juist af. Drie grote bedrijven die doorgaans producten aanbieden die in het midden van de winkels worden geplaatst, Mondelez International, Kraft Heinz en Kellogg, maken binnenkort melding van de resultaten van het eerste kwartaal. Daaruit zal dan blijken wat deze verschuivende focus op versproducten voor gevolgen heeft. (cnbc.com)

Australië: Woolworths zet kentering voort
Woolworths blijft zijn prestaties verbeteren. De keten heeft in het derde kwartaal zijn vergelijkende winkelomzet met 4,5% weten te verhogen tot AU$9,3 miljard (€6,4 miljard). Als de paasdagen worden meegeteld, steeg de omzet met 5,1%. Dit is een grotere toename dan de 0,8% omzetstijging die concurrent Coles had gemeld. Volgens Woolworths was de gemiddelde klantentevredenheid verbeterd en is de inhoud van gemiddelde winkelwagen gestegen met 4,7%. De prijzen daalden gemiddeld met 2,5%, terwijl dit in het vorige kwartaal nog 2,6% was. De dalende prijzen werden veroorzaakt door de verminderde omzeet van algemene waren, waarvoor werd gecompenseerd door middel van hogere prijzen voor AGF.  (barrons.com / news.com.au)

Duitsland: Metro-CEO zegt dat reorganisatie nooit af zal zijn

De CEO van de Duitse Metro Group, Olaf Koch, heeft bij de Financial Times aangegeven dat als de huidige reorganisatie van het bedrijf is afgerond, Metro dan simpelweg verder gaat met de volgende reorganisatie-ronde. "Als we zeggen dat we klaar zijn, komen de volgende plannen in zicht. We gaan nooit klaar zijn."(esmmagazine.com)

Nieuw-Zeeland: Meer omzet voor Countdown

De Nieuw-Zeelandse keten Countdown van Woolworths had 2,1% meer omzet in het afgelopen kwartaal. De keten heeft kunnen profiteren van stijgende prijzen en van de samenwerking met AA Smartfuel voor een klantenprogramma. De omzet steeg in de 13 weken tot 2 april tot NZ$1,59 miljard (€1,0 miljard). Een jaar eerder behaalde de keten in deze periode een omzet van NZ$1,56 miljard (€980 miljoen). (nzherald.co.nz)

Break-even voor Amazon Fresh mogelijk door automatisering

Volgens een nieuw verslag kan Amazon mogelijk automatisering gebruiken om eerder zijn investering terug te winnen uit zijn supermarkt-initiatief Amazon Fresh. "Automatisering kan de arbeidskosten significant verminderen. Ook kan dit zorgen voor snelle en forse verbeteringen in de efficiëntie van het leveringsproces," aldus het verslag van Barclays. Een van de mogelijkheden die het verslag aanstipt is de toepassing van robot-bestelwagens in stadsgebieden, gezien de distributiecentra van AmazonFresh en Prime Now dicht bij elkaar staan. Ook zou de automatisering in de centra van AmazonFresh gebruik kunnen maken van de robottechnologie die nu al toegepast wordt bij andere magazijnen van Amazon. (cnbc.com)

VS: Target verlaagt loon van CEO na tegenvallend jaar
Target-CEO Brian Cornell heeft een scherpe mindering in zijn salaris moeten verwerken. Het bedrijf is er in het afgelopen jaar niet in geslaagd om zijn financiële doelstellingen te behalen. Het afgelopen jaar werd gekenmerkt door afnames in omzet en aandelenkoers. Cornell wordt uitbetaald in een combinatie van direct salaris en aandelen. Deze beloningsconstructie is nu met een derde verminderd tot US$11,3 miljoen (€10,3 miljoen). Volgens Target is de beoogde bruto winst van 2016 van $5,74 miljard (€5,25 miljard) net niet gehaald met een missende $623 miljoen (€570,0 miljoen) en miste het bedrijf op $2,13 miljard (€1,95 miljard) na de beoogde omzet van $71,62 miljard (€65,5 miljard). (cnbc.com)

VS: SpartanNash stelt voormalig Walmart-topman aan
Tom Lee is benoemd tot onderdirecteur voor de leveringsketen van SpartanNash. Lee was eerder actief als onderdirecteur bij de e-commerce-afdeling van Walmart. Hij wordt bij SpartanNash verantwoordelijk voor de afdelingen voor de leveringsketen, de logistiek, het transport en het management van de inventaris. Hij staat in deze functie direct onder directeur en COO Dave Staples. (supermarketnews.com)

Food Lion investeert $110 mln in winkels
Food Lion gaat $110 miljoen investeren in het renoveren van zijn vestigingen. Er worden dit jaar 71 winkels gemoderniseerd in de regio van Richmond, Virginia. Ook wordt de investering gebruikt om gedurende 2017 prijzen te verlagen en om een plan voor voedseldonatie te ondersteunen. (chainstoreage.com)

VS: Redner's Markets benoemt nieuwe CEO
Redner's Markets heeft onlangs een verandering in management aangekondigd. De nieuw aangestelde CEO is van de derde generatie van de Redner-familie, die de keten ooit heeft opgezet. Hij volgt daarmee zijn vader op. (mcall.com)

VS: Hannaford-vestigingen hebben te kort aan vers
Door een brand in een magazijn van Hannaford in South Portland is een koeltrailer van een tractor vernietigd. Dit heeft direct geleid tot een tekort aan versproducten bij de in Maine gevestigde supermarktketen. Volgens woordvoerder Eric Bloom is er nu sprake van vertragingen in het leveren van versproducten en een laag volume aan voorraad bij de winkels. (mcall.com)

VS: Hy-Vee plant kleinere winkels voor afhaalservice
De Amerikaanse supermarktketen Hy-Vee is van plan om winkels volgens een kleiner format op te bouwen, die tevens als afhaalpunt moeten dienen voor de online click & collect-service van de keten.
Klik hier om meer te lezen op progressivegrocer.com.Publicatiedatum: 3-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: