Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gert-Jan Slobbe, Fortuna Frutos:

"Heel aardig seizoen voor Canarische tomaten"

Tholen - Bij Fortuna Frutos is de aanvoer van Canarische tomaten nog volop gaande. "We hopen nog wel een paar honderdduizend colli te ontvangen, al is dat even afhankelijk hoe de markt zich ontwikkelt. Als de transportkosten niet meer opwegen tegen de verkoopprijzen, dan stoppen we, maar vooralsnog verloopt de afzet redelijk goed. Ik hoop dat we nog een week of drie een redelijke markt hebben voor Canarische tomaten, vertelt Gert-Jan Slobbe.



"Tot nu toe is het een heel aardig seizoen. We hebben vanuit de Canarische Eilanden ook minder volume gehad tijdens de extreme weersomstandigheden deze winter. Maar die waren niet zo extreem als in Spanje, zodat we er toch een beetje van hebben kunnen profiteren", vertelt Gert-Jan. "Momenteel is er sprake van een normaal aanbod en gaan de prijzen in de slipstream van de Hollandse tomaten mee met een niveau tussen de 4,50 en 5 euro."



"Centraal-Europa en Scandinaviƫ zijn nu de belangrijkste markten voor Canarische tomaten. De Hollandse supermarkten zijn eind april overgeschakeld op Hollands product", vervolgt Gert-Jan. Het Canarische komkommerseizoen heeft Fortuna Frutos positief afgesloten. "We hebben min of meer dezelfde productie als vorig jaar gehaald, maar de prijs lag stukken hoger, wat wel erg fijn was na een aantal moeizame komkommerseizoenen."

Voor meer informatie:
Gert-Jan Slobbe
Fortuna Frutos Continental
Oslo 17
2993 LD Barendrecht
Tel: 0180-751400
Fax: 0180-751444
gert-jan@fortuna-frutos.com
www.fortuna-frutos.com