Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Van Kempen Koudetechniek viert 70-jarig bestaan

Tholen - Zeventig jaar geleden is het Nederlandse bedrijf Van Kempen Koudetechniek opgericht. Het heeft zich ontwikkeld tot een partner in het conditioneren met negentig vaste medewerkers. Na uitgebreid vieren van het 65-jarige bestaan heeft het management besloten om voor het 70-jarige jubileum een leuke attentie af te geven bij hun relaties in de komende periode.
 


Van toen naar nu
Van Kempen is begonnen als machine- en apparatenfabriek. In die tijd werd alles, bijvoorbeeld koelers en condensors, volledig gefabriceerd in de eigen fabriek. Later is van Kempen zich gaan specialiseren in de industriële koudetechniek. Voor Van Kempen begon het allemaal bij de fruittelers, hoofdzakelijk in de Betuwe. Later groeide Van Kempen mee met de fruittelers naar de veilingen.  Op deze manier begon Van Kempen al in een vroeg stadium met het bouwen van grote industriële installaties. Hierdoor heeft het bedrijf, vooral in de jaren '50 en '60, veel ervaring opgedaan met het bouwen van ammoniakinstallaties. Dat zijn natuurlijke koudemiddelen. Deze ervaring komt in de huidige maatschappij uitstekend van pas. Door de uitfasering van synthetische koudemiddelen is er nu weer volop vraag naar koel-/vriesinstallaties die werken op de koudemiddelen ammoniak, CO2 of een combinatie daarvan. Naast het groene imago zijn deze installaties energievriendelijker en wordt het door de overheid gestimuleerd door het verstrekken van subsidies.


 
VK-livecentre
Van Kempen heeft in de jaren 80 een marktverbreding ingezet heeft toen zijn intrede gedaan in de bloemen-, vlees- en vissector. Frank Boeijen,  Van Kempen Koudetechniek: "Wij zijn als bedrijf trots op iedere klant en streven er dus naar om al onze klanten maximale persoonlijke aandacht te geven. De laatste 10-jaar hebben we diverse distributiecentra gerealiseerd door geheel Europa waarbij Van Kempen geheel verantwoordelijk is voor het optimaal functioneren van deze installaties gedurende de gehele levensduur van de installatie. Dit wordt gerealiseerd 24/7 vanuit het VK- livecentre. Het in eigen huis ontwikkelde programma VK-Dynamics zorgt mede voor een optimaal functionerende installatie. Daarnaast is vorig jaar de aanvullende tool Smart Cool Control geïntroduceerd. Door een dashboard is iedere afzonderlijke cel zichtbaar en is in een oogopslag te zien of het allemaal optimaal functioneert."
 
Bij Van Kempen Koudetechniek wordt gestreefd naar de beste bewaarresultaten voor de klanten tegen de laagste energielasten.  Daarnaast willen ze absoluut storingen voorkomen. Ze dragen met trots de slogan uit:"Cold today. Cold tomorrow."
 
Ze blijven er naar streven om ook in de toekomst een meerwaarde te blijven voor de klanten, uitbreiding van het klantenbestand en daarnaast hun kennis en ervaring ook actief verder uitdragen naar de Oost-Europese markt.

Voor meer informatie:
Van Kempen Koudetechniek b.v.
Frank Boeijen
Spoorstraat 14
4001 CN Tiel  
T +31 (0)344 634884
fb@vkkt.nl
www.vankempen-tiel.nl
 

Publicatiedatum: 3-5-2017
Auteur: Arlette Sijmonsma
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*