Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India gaat namaakzaden verbieden

Volgens minister-president Chandrashekhar Rao zal de Indiase regering een verordening invoeren om namaakzaden en -meststoffen, die telers sterk benadelen, tegen te gaa.

In het algemeen beoogt de overheid de telers voor de volgende teelt, de herfstteelt kharif, meer ondersteuning te bieden en de aanpak van vervalsing van levensmiddelen is hier onderdeel van. "De verantwoordelijken zullen hier niet langer mee wegkomen maar worden aangepakt onder de Wet preventieve hechtenis", aldus de minister-president.

De minister-president benadrukte ook de noodzaak om de telers verantwoordelijk te maken voor de voedselverwerking, wat hun producten een belangrijke toegevoegde waarde zou kunnen geven. Ze zouden de nodige overheidssteun moeten ontvangen om kwaliteitsgroenten en –fruit te telen.

Deze zal bestaan uit het helpen bekostigen van de grondstoffen, het garanderen van een minimumsteunprijs voor hun producten en van een adequaat aanbod van meststoffen voor het komende Kharif-seizoen.

Bron: telanganatoday.news
Publicatiedatum: