Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Robert van der Laan, Mediane

"Je teelt niet alleen planten, je verkoopt voedsel"

Tholen - Robert van der Laan van Mediane loopt al even mee in de wereld van verpakkingsmaterialen voor de AGF en met name de conische hoezen. Het blijft hem na al die jaren nog steeds verbazen dat telers zich niet altijd interesseren voor de voedselveiligheid van hun verpakkingsmaterialen. Robert: "Men produceert plantjes, maar verkoopt toch uiteindelijk voedsel. Ieder bedrijf dat levensmiddelen produceert, bewerkt en vervoert, moet wettelijk de voedselveiligheid waarborgen. Telers doen er alles aan om duurzaam en veilig een vers gezond product te telen. Het zou daarom vanzelfsprekend moeten zijn dat de verpakking waarin het voedingsmiddel verpakt wordt, ook veilig is."

Certificering
Hij gaat nog verder. Robert vindt dat de eerste vraag van de teler aan de verpakkingsleverancier zou moeten zijn of deze BRC of HACCP en ISO gecertificeerd is. "Met een BRC-certificering is de teler verzekerd dat er wordt voldaan aan wet- en regelgeving en aan productveiligheid en productaansprakelijkheid. In het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld, zou, zonder BRC certificaat, bij een Tesco, Asda, Sainsburys of Morrisons onze verpakking niet eens in het schap kunnen komen. In andere EU landen is het overzicht en controle vanuit de retail op waar en bij wie de teler zijn verpakkingsmaterialen inkoopt, niet of verminderd aanwezig is. Dat is vreemd."



Mediane produceert flowpack folie, laminaten en hoezen en zakken uit heldere transparante foliën (zowel traditionele plastics als ook bio-based foliën), bedrukt in High-Definition Flexo. Mediane is opgericht in 1992 door Robert. Vandaag de dag leveren ze de folies alle Europese landen. De Noord-Amerikaanse markt en Canada bedient Mediane via een eigen verkoopkantoor en warehouse in Richmond (VA), Mediane North America LLC. Onder BRC (HACCP) ISO controle produceert Mediane meer dan 1,5 miljard zakken voor diverse toepassingen onder een dak. Recent is geïnvesteerd in macro-perforatie en in Q2 van dit jaar zal men beginnen met het produceren van gelamineerde folies.

Verkoopteam
Op het verkoopkantoor van Mediane in Utrecht (Vleuten) wordt er door een klein sales team hard gewerkt om dat te realiseren. Ze krijgen hulp door een goed georganiseerd systeem. Ze benutten de internetmogelijkheden maximaal waardoor de klanten realtime op de hoogte worden gehouden over hun bestellingen en alles wat er mee samenhangt. Vanaf het boeken van de opdracht via de webshop module tot het goedkeuren van het artwork, het volgen van het leverplan, orderhistorie, PDF, certificaten … alles kan door de klant zelf online worden geregeld. Het bedrijfssysteem ondersteunt Mediane optimaal en zorgt voor een focus op de klant en het verlenen van service.

Voor meer informatie:
MEDIANE – Flexible Packaging Solutions
Robert van der Laan
P.O. Box 1623
3600 BP Maarssen
The Netherlands
+31 346 285029
www.mediane-flexibles.com
info@mediane.nl