Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frank Ocampo, Hagé International:

"Mei en juni worden kritische ananasmaanden"

Tholen - Na een redelijk goed voorjaar is de ananasmarkt in een flinke dip beland. "Direct na Pasen zijn de prijzen gekelderd. Lagen de prijzen drie weken terug nog op een niveau tussen de 17 en 19 euro, na de Paasweek is de markt helemaal ingestort. Er circuleren allerlei prijzen op de markt, maar het gemiddelde niveau ligt tussen de 7 en de 9 euro", vertelt Frank Ocampo van Hagé International.


Ook op vakantie bleef de ananas Frank achtervolgen...
 
De importeur verwacht dat mei en juni kritische maanden zullen blijven voor de ananas. "Er komt nu nog niet eens zo gek veel binnen, al zijn alle maten ruim voldoende beschikbaar. Aangezien de natural flowering eerder dit jaar wordt verwacht, (eind mei) zullen de aantallen de komende weken alleen maar gaan toenemen. Tot en met week 22 zal het veel drukken en pushen worden."
 
"Momenteel is er nog niet eens echt concurrentie van zomerfruit uit Spanje. Er zijn links en rechts ook wel wat acties met ananas, maar de vraag blijft uit. En als we nu al een moeizame markt hebben met een normaal productievolume en zonder al te veel concurrentie van ander zomerfruit, vrees ik dat we straks verder van huis zijn. Maar het blijft altijd afwachten, vorig jaar hadden we in de zomer onverwachts toch redelijke ananasprijzen."

Voor meer informatie:
Frank Ocampo
Hagé International
Spoorwegemplacement 1
2991 VT Barendrecht
T +31 180 648 765
F.Ocampo@thegreenery.com
www.hage-international.nl