Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Colombiaanse avocado-prijzen 20% gestegen

"Dit jaar hebben de prijzen voor Hass-avocado's het hoogste niveau ooit bereikt," meldt Rodolfo Ahumada, commercieel directeur van het Colombiaanse bedrijf Pacific Fruits. Volgens Ahumada zijn de prijzen niet alleen in Europa gestegen maar ook in Noord-Amerika en Azië. "We zijn erg bevoorrecht dat we in een periode kunnen exporteren waarin de aanvoer niet toereikend is voor de vraag," vertelt Ahumada.  

Volgens de gegevens van Pacific Fruits bedroeg de gemiddelde prijs van een kilo avocado's kaliber '20' in deze periode vorig jaar €2,25 FOB. Dit jaar lag de prijs op €2,50 per kilo FOB. Vorig jaar ging een doos avocado's kaliber '20' op de Rungis markt voor €12,50 van de hand. Dit jaar bedraagt de prijs €14,50 en deze stijging zal zich mogelijk ook uitbreiden naar andere kalibers. 

 

De belangrijkste exportmarkten van het Colombiaanse bedrijf zijn: Spanje (30% van het totaal), Frankrijk (30%), Nederland (25%) en Duitsland (15%).

"Dit jaar is het ons doel om te concurreren op de Britse markt," vervolgt Ahumada. Dit is zeker een reële optie voor het bedrijf aangezien het zijn productievolume met het jaar ziet groeien. "Vorig seizoen hebben we 120 containers geëxporteerd maar in 2017 hopen we er 300 te exporteren," aldus Ahumada. 


Voor meer informatie:
Rodolfo Ahumada 
Pacific Fruits S.A.S
Km. 1 Via Aeropuerto – Rozo
Palmira, Valle del Cauca - Colombia
Telf.: +57 314709281 

Publicatiedatum: 2-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: