Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Testtunnel maakt praktijkproeven met UVC-desinfectie mogelijk

Reiniging en desinfectie zijn twee van de belangrijkste activiteiten in de voedingsmiddelenindustrie. UVC-desinfectietunnels garanderen een duurzame en valideerbare desinfectie van bewerkte producten en verpakte producten, maar ook van bijvoorbeeld emmers, flessen en doppen.


 
UVC-testtunnel maakt voordelen inzichtelijk
'Om kwaliteits- en procesmanagers op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de voordelen van deze desinfectiemethode, ontwikkelden we een UVC-testtunnel', vertelt Bert van Klink, eigenaar van Bioclimatic. 'Met deze tunnel kunnen we een echte praktijkproef opzetten voor onze klanten. Zo kunnen we heel eenvoudig bepalen of het inzetten van deze techniek geschikt is.'
 
De tunnel is 1200 mm lang, 400 mm hoog en de band is 410 mm breed. De snelheid van de band is instelbaar van 1 tot 20 meter per minuut. Door bacteriologische tests uit te voeren kan de effectiviteit van verschillende doseringen worden vastgesteld. Zo kan met de UVC-testtunnel precies worden bepaald welke dosis UVC er nodig is om het gewenste resultaat te bereiken.
 
UVC-desinfectie altijd op maat
Bioclimatic levert UVC-desinfectietunnels aan o.a. de AGF-sector. Bij UVC-desinfectie wordt gebruik gemaakt van zogenaamde 254nm-lagedruklampen die een vernietigende werking hebben op het DNA van schadelijke micro-organismen. Zo'n desinfectietunnel wordt altijd op maat ontworpen op basis van het productieproces van de opdrachtgever en de micro-organismen die bestreden moeten worden.
 
Aan praktijktesten zijn kosten verbonden, het duurt ongeveer een dagdeel, bevat een introductiecursus UVC techniek en achteraf ontvangt de klant een samenvattende rapportage.

Voor meer informatie:
Bioclimatic
Luzernestraat 6
2153 GN Nieuw-Vennep
0252-626962
info@bioclimatic.nl
www.bioclimatic.nl

Publicatiedatum: 1-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: