Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
AGF 30% langer houdbaarheid met nieuwe kartons

Saeco en de Polytechnische Universiteit van Cartagena (UPCT) hebben een kartonnen doos ontwikkeld met anti-microbiële eigenschappen. Met deze cartons is het mogelijk om de houdbaarheid van verse groenten en fruit met meer dan 30% te verlengen.

De doos is gemaakt van een speciaal soort karton, dat is ontwikkeld door middel van samenwerking tussen de universiteit en Saeco waar zowel nationaal als internationaal een patent op is genomen. Volgens de professor die verantwoordelijk is voor het onderzoek, Antionio López, houdt de anti-microbiële werking de vorming van micro-organismen zoals schimmels en bacteriën tegen. Daarnaast heeft het materiaal een anti-oxiderend effect dat de verkleuring van groenten en fruit tegengaat. Volgens López is het een slimme verpakking in de zin dat het alleen de anti-microbiële en anti-oxiderende bestanddelen laat werken als de doos is volgeladen met versproducten, zoals bijvoorbeeld tijdens transport of in opslag. Het materiaal is bovendien geheel te recyclen. Om het materiaal te creëren, zijn er uitsluitend natuurlijke producten gebruikt.

Met behulp van deze technologie is het mogelijk om voor een deel een oplossing te vinden tegen de uitval van vers AGF tijdens transport. Een deel van het AGF dat momenteel met conventionele cartons wordt verpakt en vervoerd moet worden weggegooid. "Daarnaast kunnen met het nieuwe materiaal nu groenten en fruit worden geëxporteerd naar meer afgelegen markten," aldus directeur Juan de Vicente Sandoval van Saeco.

Saeco is een marktleider op het gebied van verpakking met golfkarton. Het bedrijf werkt al ruim tien jaar samen met de onderzoeksgroep voor voedselveiligheid van de UPCT en heeft eerder meegewerkt aan verschillende Europese onderzoeksprojecten.

Bron: EFE

Publicatiedatum: 2-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: