Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Amazon heeft 23% omzetgroei

Kesko heeft omzetstijging van 29% in eerste kwartaal

VK: M&S gaat online
De Britse keten Marks & Spencer gaat dit jaar bij wijze van proef een online supermarkt openen. Het bedrijf gaf onlangs toe dat het snel groeiende online segment van de supermarktsector niet langer nog kan worden genegeerd. M&S verzet zich al jaren tegen het instellen van online thuisbezorging, met als argument dat het economisch gezien geen zin had in verband met het assortiment. Nu volgens IGD de Britse online supermarktsector naar verwachting in 2020 zal zijn verdubbeld tot een waarde van £17,2 miljard (€20,4 miljard), is M&S van gedachten veranderd. (Reuters)

Amazon heeft 23% omzetgroei
Amazon heeft in het afgelopen kwartaal een netto omzetgroei behaald van 23% tot meer dan $35,7 miljard (€32,7 miljard). Vorig jaar was er in deze periode sprake van een omzet van $29,1 miljard (€26,6 miljard). De winst nam jaar op jaar toe met meer dan $200 miljoen (€183,0 miljoen), tot een bedrag van $724 miljoen (€662,4 miljoen). Volgens CEO Jeff Bezos kwamen de sterke resultaat door de uitbreiding van Amazon in India. (igd.com)

India: Big Basket heeft plannen voor biotelers in Karnataka

Volgens de minister van landbouw voor de regio Karnataka in India, Krishna Byre Gowda, heeft Big Basket interesse in samenwerking met twee lokale federaties voor biologische telers. Het voorstel van Big Basket komt erop neer dat de aangesloten telers voor in totaal 1,45 miljard rupee (€20,6 miljoen) aan de online supermarkt gaan leveren. (indiatimes.com)

Candando opent tweede hypermarkt in Angola
Cadando heeft een tweede hypermarkt geopend in de Angoles stad Talatona, vlakbij Luanda. Minder dan een jaar geleden ging Candando in Angola van start. In mei 2016 werd in Luanda de eerste hypermarkt geopend, die onderdeel was van een investering van €37,2 miljoen. (esmmagazine.com)

Portugal: Sonae neemt bioketen Brio over

Het Portugese retailconglomeraat Sonae heeft de biologische supermarktketen Brio overgenomen. Brio heeft een netwerk van zes winkels in de omgeving van Lissabon. In december nam Sonae al een aandeel van 51% in de eveneens in Lissabon gevestigde Go Natural-supermarkt. De overnames zijn onderdeel van een strategie, waarmee Sonae meer wil investeren in gezondheidsproducten. (esmmagazine.com)

Voedselbank-supermarkt geopend in Sydney
Onlangs is in Sydney de eerste OzHarvest Market geopend. OzHarvest Market gaat uit van een concept waarin gedoneerde producten over producten in overschot aan consumenten worden aangeboden. De consument mag hierbij ervoor betalen wat hij of zij kan missen. Het initiatief is opgezet om de verspilling van versproducten tegen te gaan. Per jaar wordt er in Australië voor $8 miljard tot $10 miljard (€5,5 miljard tot €6,8 miljard) aan voedingsmiddelen weggegooid. (theguardian.com)

Walmex heeft netto winstgroei van 6,1%

Wal-Mart de Mexico heeft over zijn eerste kwartaal een jaar op jaar winstgroei van 6,1% gemeld. De keten waarschuwde er echter wel voor dat nog onduidelijk is hoe recente ontwikkelingen met betrekking tot het consumentenvertrouwen gaan lopen. Walmex had een omzetstijging van 7,2% tot 132,56 miljard pesos (€6,4 miljard), waarmee werd gecompenseerd voor de gestegen kosten. (Reuters)

Lidl mogelijk ook van start in Ohio
Lidl heeft bekend gemaakt mogelijk ook vestigingen op te willen zetten in het westen van Pennsylvania en in Ohio. Lidl-woordvoerder Will Harwood heeft bevestigd dat de keten op zoek is naar locaties in Ohio, maar dat Lidl vooralsnog niet gereed is om officieel in Ohio uit te breiden. (supermarketnews.com)

Israël: Shufersal accepteert 214 mln shekel voor aandelen
De Israëlische supermarktketen Shufersal heeft aanboden gekregen van 379 miljoen shekel (€95,7 miljoen) van investeringsbedrijven. De keten is heeft ingestemd met een aanbod voor 214 miljoen shekel (€54,1 miljoen) voor aandelen in het bedrijf. Shufersal maakt binnenkort zijn beursgang. (Reuters)

Australië: Coles vermindert promotieacties

Coles gaat het aantal promotieacties verminderen om het vertrouwen van de klant terug te winnen. De felle concurrentie op de Australische supermarktsector heeft Coles ertoe gedwongen om te investeren in een verbeterde service en dagelijkse lage prijzen. Door meer producten blijvend in prijs te verlagen moet het vertrouwen van de consument terug worden gewonnen, aldus CEO Goyder. Volgens Goyder leunt de Australische supermarktsector nog steeds erg veel op promotie-acties. (smh.com.au)

Chili: Walmart renoveert Ekono-merk

Lider, de CEO van Walmart in Chili, heeft onlangs aangegeven dat Walmart verder blijft investeren in de Chileense sector. Het bedrijf heeft zijn netwerk meer winstgevend proberen te maken door een aantal supermarkten te sluiten en door de Ekono-keten te renoveren. De Ekono-vestigingen waren discountsupermarkten, maar worden nu opnieuw geopend als buurtwinkels. Net als in de oude versie van Ekono wordt een strategie voor lagere prijzen aangehouden, maar wordt er nu ook meer gefocust op versproducten. (igd.com)

Finland: Kesko heeft omzetstijging van 29% in eerste kwartaal

De recente overname van Suomen Lähikauppa heeft in het afgelopen kwartaal bij het Finse retailconglomeraat Kesko gezorgd voor een stijging in omzet van 29%. De groep had van januari tot maart een omzet van €2,6 miljard. Als de overname buiten beschouwing wordt gelaten, had Kesko een omzetstijging van 2,4%. Naast dat Suomen Lähikauppa is overgenomen, heeft Kesko ook zijn Russische supermarktafdeling van de hand gedaan. De winst voor Kesko bedroeg in het afgelopen kwartaal €16,6 miljoen. Dat is €33,5 miljoen minder dan vorig jaar, wat wederom te maken heeft met de recente overname. (esmmagazine.com

Brazilië: GPA behaalt winst in eerste kwartaal
De Braziliaanse retailgroep GPA SA had in het eerste kwartaal een netto winst van 215 miljoen reais (€61,9 miljoen). Een jaar eerder werd in deze periode nog een verlies gemeld van 157 miljoen reais (€45,2 miljoen). (Reuters)

Opnieuw advies voor overname voor Whole Foods
Opnieuw heeft een grote investeerder in Whole Foods het advies gegeven om te zoeken naar en kandidaat voor overname van de keten. Neuberger Berman heeft een aandeel van 2,7% in Whole Foods. Neuberger Berman heeft een oproep gedaan om onmiddellijk adviseurs in te schakelen om de mogelijkheden voor overname te onderzoeken. Er gaan momenteel geruchten dat Whole Foods mogelijk wordt overgenomen door de supermarktketen Albertsons. (kiro7.com

VS: Aldi's huismerk wint prijzen
BrandSpark International heeft Aldi een aantal onderscheidingen gegeven bij zijn Best New Product Awards van 2017. De producten worden voor deze onderscheidingen verkozen op basis van de mening van zo'n 10.000 Amerikaanse consumenten. (fooddive.com)

VS: Whole Foods erkent Rainier Fruit als leverancier van het jaar

Whole Foods Market heeft de twee bedrijven bekend gemaakt, die voor 2017 worden onderscheiden met de Supplier of the Year-awards. Rainier Fruit krijgt zowel de Supplier of the Year-onderscheiding als de onderscheiding voor Excellence in Product Quality. Het bedrijf heeft de onderscheiding gekregen wegens de sterke zakenrelatie die met Whole Foods is opgebouwd in combinatie met de voortdurende investeringen die het bedrijf in technologie doet. (progressivegrocer.com)

Canada: Metro rondt overname Adonis af
Metro Inc. is bijna klaar met de overname van Marché Adonis, die in 2011 werd ingezet. Metro had eerder een aandeel van 55% in zowel Adonis als in de daaraan verbonden distributeur Phoenicia Products verkregen. Volgens Metro-CEO Eric R. La Flèche wordt de rest van de twee ondernemingen kort na het afsluiten van het huidige fiscale haar ook overgenomen. Adonis, dat als winkelketen een focus heeft op etnische minderheden, zal vervolgens onafhankelijk van Metro blijven opereren. (supermarketnews.com)  Publicatiedatum: 2-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: