Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
'Weaklings' en 'Unappealings'

Afgekeurde zoete aardappelen onder apart label op de markt

In het kader van duurzaamheid en ter voorkoming van voedselverspilling lanceert het Amerikaanse bedrijf Wayne E. Bailey Produce een nieuw aardappelproduct.

"We houden altijd producten over die niet aan de kwaliteitsnormen beschikken," vertelt George Wooten van Bailey Produce. "Om deze reden hebben we onze 'Weaklings' en 'Unappealings' geïntroduceerd. De Weaklings (zwakkelingen) hebben niet de juiste maat. De Unappeallings (onaantrekkelijke) voldoen niet op het gebied van vorm en kleur," licht Wooten toe. 

"We werken nu drie maanden met dit product en het zou zomaar een nichemarkt kunnen zijn. In de zoete aardappelteelt voldoet slechts 44% tot 55% van de oogst aan de juiste criteria om als premium product verkocht te worden. Voorraad in bewaring stabiel
Voor Bailey is het een goede manier om zijn jaarronde aanvoer van zoete aardappelen te vermarkten. "We hebben nog aardappelen in bewaring die we voor dit product gebruiken. We hebben nog 5 maanden om onze najaarsproductie te verhandelen," vervolgt Wooten. Hoewel de voorraad momenteel toereikend is, blijft de vraag op alle fronten sterk, van retail tot aan export. Zoete aardappelen zijn een belangrijk product in het winkelschap geworden en de vraag is goed."

De prijzen zijn weer gestabiliseerd en liggen op een niveau dat vergelijkbaar is met dat van vorig jaar deze tijd. "We hebben Pasen net achter de rug en de afzet verliep net zo goed al rond de Kerst. Deze weken is de markt echter rustiger omdat er landelijk goede aanbiedingen zijn geweest. Consumenten hebben toen waarschijnlijk meer gekocht. We denken dat de vraag voor de eerste van de maand echter weer aan zal trekken."

Voor meer informatie: 
George Wooten
Wayne E. Bailey Produce Co.
Tel: +1-910-654-5163
info@sweetpotatoes.com
http://www.sweetpotatoes.com/

Publicatiedatum: 17-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: