Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Indiase wetenschappers ontwikkelen algoritme om fruit te sorteren

Gebruikmaken van de nieuwste technieken in de beeldverwerking om erachter te komen of een vrucht van goede kwaliteit is? Een aantal Indiase computerwetenschappers heeft dit onlangs gedaan door een geautomatiseerde defect detectietechniek voor fruit te ontwikkelen.

Vorm, grootte, kleur en textuur zijn belangrijke parameters om de kwaliteit van een vrucht te peilen. Een van de belangrijkste taken in de opslag van sinaasappelen is de classificering van het fruit, gebaseerd op hun uiterlijk en afwijkingen in de schil. Handmatige kwaliteitscontroles voor de beoordeling van fruit zijn subjectief, tijdrovend en inefficiƫnt, vooral wanneer er gewerkt wordt met grote hoeveelheden.

Onderzoekers van de afdeling Computerwetenschap en Engineering van de Annamalai Universiteit in Chidambaram hebben een nieuwe techniek ontwikkeld op basis van beeldverwerking, voor de geautomatiseerde kwaliteitscontroles op fruit die beoordelen naar kleur en textuur. De onderzoekers vergeleken gezonde sinaasappelen met sinaasappelen met afwijkingen in de schil, en ontwikkelden daarmee een afbeeldingsdatabase. Ze zetten een beeldverwerkingstool in om het nieuwe algoritme voor fruitcontroles te ontwikkelen.

"We gebruikten beeldanalysetechnieken om sinaasappels op basis van externe eigenschappen te classificeren en te verdelen in twee sorteergroepen", aldus de wetenschappers in hun onderzoek dat deze week in het wetenschappelijke tijdschrift Current Science verscheen. Ze suggereren dat de techniek in de toekomst handig kan zijn voor het detecteren van schade aan de schil bij meerdere fruitsoorten.

De sinaasappel is het derde belangrijkste fruit in India na mango en banaan. Na de oogst gaan de vruchten naar verpakkingsstations voor een analyse met verschillende kwaliteitsparameters, die hun prijs en bestemming bepalen.
Publicatiedatum: