Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Mango´s rijpen met ethyleen in India verboden

Het Hooggerechtshof van Gujarat heeft de regering gevraagd 'strikte maatregelen' te nemen tegen de handelaren die chemicaliën gebruiken om fruit - voornamelijk mango's - kunstmatig te rijpen.

Hoofdrechter R. Subhash Reddy en rechter V. M. Pancholi gaven een mondelinge ordening nadat een krantenartikel werd gepubliceerd over de praktijk van het kunstmatig rijpen van vruchten (vooral mango's) en het gebruik van chemicaliën als calciumcarbid of ethyleen. De ordening werd uitgedragen naar de staatsregering en de gemeentelijke vennootschappen Ahmedabad, Vadodara, Junagadh, Jamnagar, Surat, Rajkot en Bhavnagar.

Chemicaliën zoals calciumcarbid en ethyleen zijn verboden en schadelijk voor de gezondheid en hun gebruik als rijpingsmiddel is niet toegestaan, aldus het Hooggerechtshof. Het instrueerde de gemeentelijke vennootschappen om fruithandelaren eerst waarschuwingsbrieven te versturen en "onmiddellijk strenge maatregelen te nemen" indien de praktijken worden voortgezet. 

Publicatiedatum: 2-5-2017

  

Reacties:


hoe is dat dan met Bananen, daar wordt toch al sinds meer 40 / 50 jaar met ethyleengas in de bananenrijperei gerijpt? bovendien veel fruit produceerd zelf ethyleengas.
Henk Mostert, Ratingen (email) - 2-5-2017 13:33:43


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: