Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
China en de EU versterken agrarische samenwerking

De Chinese minister van landbouw, Han Changfu, voerde op 20 april 2017 in Brussel besprekingen met de EU-commissaris voor landbouw en plattelandsontwikkeling Phil Hogan. De lange, diepgaande gesprekken gingen over de uitbreiding van de agrarische samenwerking tussen China en de EU, vooral op het gebied van quarantaine met betrekking tot dierengezondheid, toegang tot de landbouwmarkt, geografische aanduidingen en WTO-landbouwonderhandelingen.

Minister Han erkende de voordelen van bilaterale agrarische samenwerking en prees de heer Hogan om zijn oprechte inspanningen om de agrarische samenwerking met China te versterken. Hij merkte op dat er een groot potentieel is voor samenwerking van China en de EU op het gebied van groene landbouwontwikkeling, agrarische handel en investering en behoud van agrarisch erfgoed. China moedigt EU-bedrijven aan om in de moderne Chinese landbouwontwikkeling te investeren. De minister nodigde de EU-delegatie uit voor de China Agricultural Trade Fair in september en stelde voor om het Chinees-Europese agrarische verwerkingsforum gelijktijdig te laten plaatsvinden.

De heer Hogan zei dat de EU de agrarische samenwerking met China hogelijk waardeert en bereid is de aansluiting van het EU-programma 'Horizon 2020' en China's 'Vijf grote stappen in groene landbouwontwikkeling' te faciliteren om elkaar te versterken en gemeenschappelijke landbouwontwikkeling te bevorderen.Op 21 april 2017 ondertekenden minister Han en de heer Hogan op het hoofdkantoor van de EU een gezamenlijke verklaring voor de oprichting van een Europees-Chinees project voor de capaciteitsopbouw van jonge professionele telers en landbouwprofessionals. Het project omvat de uitwisseling en opleiding van jonge telers en versterking van de agrarische talentenkweekvijver.


Publicatiedatum: 4-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: