Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe aardappelverwerkingsfabriek in Kenia

Het in Zwitserland gevestigde New Ventures heeft via de dochteronderneming Kingdom Foods aangekondigd dat er plannen zijn om een vestiging in Kenia te bouwen. Het nieuwe complex zal aardappelenproducten gaan verwerken en de bouw kost voor 1 miljard KES (€8,9 miljoen).

De aankondiging belooft een ruime afzetmarkt voor honderden telers in de Rift Valley en westelijke provincies, die op het moment hun producten niet kwijt kunnen. De Zwitserse firma overweegt ook om een bewaarcellen voor aardappelen in de provincies op te zetten. 

Alex Tolgos, gouverneur van Elgeyo Marakwet: "We verwelkomen de beslissing van Kingdom Foods om de fabriek in onze provincie te bouwen. Dit is een enorme stimulans voor onze telers." 

Sialo Kimiring: "We zullen de wisselende aardappelprijzen ongedaan maken. De prijzen liggen nu meestal tussen 500 en 4000 KES (tussen €125 en €1000) per 50-kg zak." In Elgeyo Marakwet wordt jaarlijks gemiddeld 300.000 ton aardappelen geteeld. 

Bron: potatopro.com
Publicatiedatum: