Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Amerikaanse dollar piekt ten opzichte van Europese valuta

Ongeacht wat president Donald Trump in zijn belastinghervormingsspeech heeft gemeld, zal de dollar waarschijnlijk pieken ten opzichte van West-Europese valuta, meent financieel analist Kit Juckes.

Belastingverlaging zal op de korte termijn rentetarieven opdrijven en zo ook de koers van de dollar maar dit effect zal van korte duur zijn, meent Juckes. De discussie rondom het monetair beleid is verschoven van de focus op de renteverhoging in juni naar wat het hoogste tarief van Fed Funds zal zijn. Juckes verwacht dat dit rond de 3,0% zal liggen, wat vanuit historisch oogpunt vrij laag is. Bovendien is dit lager dan het eindtarief waar de Federal Reserve zelf op had gerekend. De boosdoener is echter de lage inflatie die mogelijk een remmend effect heeft op de de waardering van de dollar. De president heeft de invoering van een 'pro-dollar' belastinghervorming aangekondigd, bijvoorbeeld door een importheffing van 20% in te stellen en een 'amnestie-tarief' op overzeese repatriŽring. Deze laatstgenoemde maatregel zal de grootste gevolgen voor de dollar zal hebben.

Koers dollar
Analist David Bloom verwacht dat het voordeel van de dollar op de lange termijn zal afvlakken omdat Trump er waarschijnlijk niet in zal slagen om deze belastingverlaging te realiseren. Bloom vreest dat de Verenigde Staten grote schulden te wachten staan. Desondanks is de meimaand doorgaans goed voor de dollar, waardoor de waarde mogelijk zal stijgen.

"Het is mogelijk dat de waardering van de dollar de komende weken zal wijzigen op basis van eerdere resultaten," meent Meera Chandan . "De lage economische activiteit in de Verenigde Staten heeft een rol gespeeld in de recente koers van de dollar. De dollar wordt doorgaans zwakker in het eerste kwartaal en stabiliseert in het tweede kwartaal."

De analiste merkt hierbij op dat de handel gewogen index gedurende de laatste vijf jaar in mei met gemiddeld 2,1% is gestegen en in zeven van de laatste tien jaar met gemiddeld 1%. 

Publicatiedatum: 28-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: