Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Edeka groeit 2,5%

Dansk Supermarked Group actief tegen verspilling

Dansk Supermarked Group actief tegen verspilling
Het Deense Dansk Supermarked Group heeft zichzelf als doel gesteld om met 2030 de voedselverspilling van de retailketen met de helft te hebben verminderd. Het bedrijf hoopt meer aandacht voor dit probleem te creëren door de eigen cijfers voor verspilling bekend te maken aan het publiek. Dansk Supermarked wil niet alleen bij zijn winkels dit probleem aanpakken, maar ook in de rest van de sector. Van 2015 tot 2016 werd de mate van verspilling met 5% verminderd. (esmmagazine.com)

Lidl Slovenia krijgt AAA-gold-certificaat
Lidl heeft in Slovenië het AAA-gold-certificaat gekregen. Het certificaat wordt uitgereikt aan bedrijven die voor meer dan drie jaar een bovengemiddelde kredietbeoordeling hebben verkregen. De beoordeling wordt bepaald aan de hand van de boekhouding van het laatste financiële jaar en door middel van de prognoses voor het bedrijf in de komende 12 maanden. (esmmagazine.com)

Uitstekende reputatie voor Coop in Noorwegen

Volgens de laatste Norway RepTrak-enquête van het communicatiebureau Apeland in samenwerking met het Reputatie-instituut wordt Coop in Noorwegen gezien als de supermarktketen met de beste reputatie. (esmmagazine.com)

China: JD.com plant offline retail

Het Chinese e-commerce-platform JD.com is van plan om in de komende vijf jaar meer dan een miljoen buurtwinkels te openen in China. De helft hiervan zal in plattelandsregio's worden geopend. (ecns.cn

Duitsland: Edeka heeft 2,5% groei in jaaromzet
De Duitse keten Edeka had over 2016 een toename in jaaromzet van 2,5% tot €49,6 miljard. Edeka-CEO Markus Mosa was vol log over de inspanningen van de 4.000 onafhankelijke handelaren die aan deze groei hebben bijgedragen en die een omzetgroei hebben behaald van 3,8%. (esmmagazine.com)

Billa breidt verder uit in Tsjechische Republiek

Het in Oostenrijk gevestigde Billa heeft in 2016 zijn omzet in de Tsjechische Republiek met 6% toe laten nemen tot CZK 26 miljard (€968 miljoen). Billa is van plan om in deze regio in 2017 verder te investeren in winkeluitbreidingen en om bestaande winkels te renoveren. (esmmagazine.com)

Chinese online supermarktsector met 2020 verdubbeld
De online supermarktsector van China gaat tussen nu en 2020 mogelijk verdubbelen in omvang. Dit blijkt uit cijfers die onlangs zijn gepubliceerd door het internationale marktonderzoeksorganisatie IGD. Op dit moment heeft het online segment een aandeel van 3,1% in de gehele supermarktsector van China. In de komende drie jaar kan dit aandeel uitgroeien tot 6,6%. (retailtimes.co.uk)

VS: Supervalu heeft omzetgroei in vierde kwartaal
Supervalu Inc. had in zijn vierde kwartaal een netto omzet van $2,91 miljard (€2,67 miljard). Ten opzichte van de omzet van $2,89 miljard (€2,65 miljard) van het jaar ervoor, is dat een toename van 0,6%. De winst per aandeel van $0,13 (€0,12), wat meer was dan de $0,09 (€0,08) die door Wall Street werd verwacht. De bruto winst van het bedrijf nam in het vierde kwartaal toe met 15% tot $435 miljoen (€399,3 miljoen). Supervalu is van plan om zijn bedrijfsvoering van de retail-afdeling te verbeteren, die nu nog wat problemen heeft. Het bedrijf wil daarom slecht presterende vestigingen verkopen en zich meer richten op de integratie van het onlangs overgenomen Unified Grocers. (fooddive.com / supermarketnews.com

VS: Costco keert $3,1 mld uit aan aandeelhouders
Costco Wholesale Corp., is van plan om $3,1 miljard (€2,9 miljard) uit te keren aan aandeelhouders door middel van een speciaal divident. Per aandeel wordt er $7 (€6,43) uitgekeerd, waarbij de uitkering voornamelijk wordt bekostigd door middel van extra leningen. Het speciale divident wordt op 26 mei overgemaakt en komt bovenop de reguliere driemaandelijkse dividenduitkering van $0,50 (€0,46). (esmmagazine.com)

Stater Bros. benoemt nieuwe onderdirecteur

Stater Bros. Markets heeft John Ciraulo gepromoveerd tot senior onderdirecteur voor de afdeling van versproducten van het bedrijf. Ciraulo wordt daarmee verantwoordelijk voor het vers-segment, waarvan Stater Bros. heeft aangegeven dat dit gaat worden uitgebreid. (sbsun.com)

Instacart breidt sneller uit in VS

De thuisbezorgdienst Instacart heeft onlangs $400 miljoen (€367,2 miljoen) aan financiering verkregen voor het uitbreiden binnen de Amerikaanse markt en om nieuwe consumentenleden aan te trekken door middel van gratis Instacart Express-lidmaatschappen. De waarde van het bedrijf wordt momenteel geschat op $3,4 miljard (€3,1 miljard). Volgens onderdirecteur Elliot Shmukler is Instacart nu actief in 41 Amerikaanse regio's en worden daar zeer binnenkort vier nieuwe markten aan toegevoegd. Hieronder vallen onder andere Detroit, Las Vegas, Columbus, Ohio en de Rio Grande-vallei in Texas. (techcrunch.com

Canada: Metro heeft sterke kwartaalcijfers
De omzet van het tweede kwartaal van Metro nam met 0,7% toe toe CA$2,9 miljard (€2,0 miljard), terwijl de vergelijkende winkelomzet steeg met 0,3%. Dit sterke resultaat valt des te meer op in verband met de prijsdeflatie van voedingsmiddelen van 2% en de felle concurrentie. De impact van de deflatie neemt af, hoewel Metro vooralsnog geen invloed ziet van inflatie. De netto-winst steeg met 0,6% tot CA$132,4 miljoen (€89,5 miljoen) dankzij de grotere focus op kostencontrole. (igd.com)

De gevolgen van een overname van Whole Foods
Klik hier om het artikel te lezen.

Publicatiedatum: 28-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: