Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

RAF tomaten gebruikt bij Salon de Gourmets in Madrid

RAF tomaten, het vlaggenschip PGI Tomate La Cañada, zullen gebruikt worden in gerechten bij het Salon de Gourmets in Madrid. Dit is tot stand gekomen dankzij de recepten van vier chefkoks uit Almeria: José Álvarez van restaurant 'La Costa', met een Michelin ster; Antonio Carmona van 'Terraza Carmona'; Marcos Quintero van Grupo Lamarca en Jesús Sánchez, gastronomie consultant. De chefkoks zullen deelnemen aan drie slow cooking evenementen bij een stand van 'Sabores Almería' op 24, 25 en 26 April.

De Provinciale Staten promoten het merk 'Sabores Almería' en sponsort 34 bedrijven die deelnemen aan het Salon de Gourmets in Madrid en is gekozen als locatie voor de drie slow cooking evenementen.

De afgevaardigde van Landbouw in Almeria, María López Asensio, vertelt dat PGI Tomate La Cañada uit acht bedrijven bestaat: Coprohníjar, Vegacañada, Parque Nat. SCA, Biosabor, Agroponiente, Casur, Luis Andújar en Costa de Níjar. De afgevaardigde benadrukt dat de Salon de Gourmets "een coöperatie van bedrijven is die allemaal de beste kwaliteit leveren en dat daarom de tomaten van La Cañada, een echte delicatesse, hier niet kunnen ontbreken." 

López Asensio zegt dat het gastronomische evenement is een kans is om "de smaak van de gezonde tomaten van La Cañada te roemen" en om in contact te komen met andere ondernemers binnen de sector. 

Francisco López, directeur van PGI Tomate La Cañada, zegt dat dit product "niet bij dit evenement kan ontbreken, niet alleen om de geweldige smaak van de tomaten, maar ook omdat ze gezond zijn dankzij de hoge concentratie lycopeen (een antioxidant), tocoferol en vitamine D die ze bevatten."

De directeur van PGI Tomate de La Cañada is er van overtuigd dat "de spectaculaire creaties van de chefkoks de smaakpapillen van de bezoekers zal prikkelen, zodat ze zich de smaak van Almeria zullen blijven herinneren. 
Publicatiedatum: