Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groeiende vraag naar rood steenfruit

Het steenfruitseizoen is alweer begonnen en dankzij het aantal koude uren is de kwaliteit dit jaar goed. "Vorig jaar kwamen we 200 koude uren tekort maar dit jaar is de abrikozenoogst in Murcia een paar dagen eerder aangevangen met de pluk van Colorado. Voor rassen zoals Flopría is het seizoen zelfs twee weken eerder gestart. De eerste vroege nectarines worden momenteel ook geplukt maar zullen wat later op de markt komen als gevolg van de koudegolf in januari," legt Thomas Chevalier van PSB Producción Vegetal uit.


"We hebben de eerste pallets naar Duitsland, Frankrijk en België geëxporteerd waar het fruit goed ontvangen is en de prijzen hoog zijn dankzij het goede weer." Hierbij moet vermeld worden dat Spanje één van de weinige producerende landen is dat geen hinder ondervonden heeft van de recente vorst.



"De vraag naar rode rassen groeit"
Het bedrijf is gevestigd in Murcia en produceert en exporteert steenfruit maar legt zich ook toe op de ontwikkeling van steenfruitrassen. "Doordat wij naar ruim 15 verschillende landen exporteren, zijn wij op de hoogte van de voorkeuren van consumenten en de behoeften van telers als het aankomt op de ontwikkeling van nieuwe rassen," legt Thomas uit. "We houden de boomgaarden in alle landen in de gaten waar wij ook testen uitvoeren om de aanpassing van de rassen te monitoren."



"We richtten ons voorheen vooral op productieve rassen die lang houdbaar waren, maar we focussen momenteel ook steeds meer op smaak, textuur en externe kwaliteit, waarbij er een voorkeur bestaat voor rode variëteiten. De vraag naar rode rassen is momenteel groot. Het bedrijf is begonnen met de ontwikkeling van tweekleurige rassen en teelt nu volledig rode nectarines, die goed ontvangen zijn. "We hebben besloten de abrikozenlijn Red Premium te ontwikkelen met abrikozenrassen die volledig rood vruchtvlees, een uitmuntende smaak en goede textuur hebben We hebben deze lijn vorig jaar voor het eerst op de markt gebracht," legt Thomas uit.



"Als we willen dat rode rassen het goed doen op de markt dan moeten we ervoor zorgen dat ze goed smaken," vervolgt Thomas. "Om deze reden vertrouwen we uitsluitend op professionele telers omdat het optimale moment van plukken moeilijk te bepalen is bij rode abrikozen. Momenteel passen we de strategie toe om dit fruit in kleine volumes te verkopen, met de garantie dat zij goed geteeld zijn."



Het Red Premium seizoen begint half mei met de pluk van Totem abrikozen, waarna eind mei Fire geplukt wordt en Cyrano begin juni. Later zal deze lijn aangevuld worden met de zelfbestuivende rassen Bolero en César in de maand juni. Totem is een geweldig ras om mee te beginnen maar ik denk dat Fire en Cyrona in alle opzichten de beste eigenschappen hebben. We evalueren nu nieuwe rassen om het Red premium seizoen verder mee te verlengen van mei tot augustus."

Vanaf deze week opent PSB haar deuren en nodigt belangstellenden uit om de velden te bezoeken en kennis te maken met hun innovatieve nectarine-, perziken-, Paraguayo-, en abrikozenrassen. "De bezoeken aan Murcia zijn mogelijk van begin juni tot september en het is eveneens mogelijk om een bezoek te brengen aan onze velden in Lleida en Frankrijk."

Voor meer informatie:
Thomas Chevaillier
PSB Producción Vegetal
Apdo. de Correos Nº 3, Cp. 30.176
Pliego. Murcia. Spain 
T: +34 868 08 14 19
M: +34 620810125
thomas@psbproduccionvegetal.com
www.psbproduccionvegetal.com
Publicatiedatum: