Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Jan Ham, Holland Potatoes: "Binnen zeer afzienbare tijd is het alleen nieuwe oogst"

Aardappelen voor versmarkt in overgangsfase

Tholen - Onder de rook van de luchthaven Schiphol, midden in de Randstad, ligt het akkerbouw- en aardappelsorteerbedrijf van de gebroeders Jan en Ban Ham. Onder de naam Holland Potatoes wordt alles wat maar over aardappelen gaat dagelijks verhandeld. "Door onze ligging tussen de grote steden is de versmarkt onze grootste afzet. Steeds vaker weet de lokale en regionale handel ons te vinden. We kunnen snel schakelen om in een behoefte te voorzien. Naast aardappelen bieden we ook diverse verpakte uien aan", vertelt Jan Ham.

Op dit moment hebben de eerste nieuw geoogste aardappelen speciale aandacht. "De welbekende kriel uit Galatina is er weer. Deze passen prima in de aspergetijd. Daarnaast zijn de Malta`s (Alpha) ook ruim beschikbaar. Allemaal nieuwe oogst en perfecte kwaliteit", vertelt Jan. "Een ander zeer populair segment van ons pakket zijn de grove Agria bestemd voor de horeca. Zowel gewassen als ongewassen gaan deze in balen van 20 kg vlot van de hand. Onze Agria's hebben bijgedragen aan het winnen van de AD friettest 2017. Dat was een mooie opsteker."


 
Dit afgelopen seizoen was lastig om een goede, constante kwaliteit in huis te hebben. Telers boden weinig aan en het gehele seizoen hadden zij het gelijk van de markt aan hun zijde. Het prijsniveau is nog steeds onveranderd hoog en het seizoen gaat de boeken in als een redelijk constante vraagmarkt waar het aanbod niet goed bijpaste. We zitten nu wat de versmarkt betreft in een overgangsfase. De nieuwe dienen zich aan en bezitter van oude oogst aardappelen voor dit segment moeten nu op gaan letten. De dagen zijn letterlijk geteld. Binnen zeer afzienbare tijd is het alleen nieuwe oogst wat opgepakt wordt", verwacht Jan.

"Voor het frietsegment is het anders. We zullen nog een tijdje door moeten met oude oogst. Er zijn vandaag nog geen tekenen dat de periode tot aan de eerste nieuwe niet gehaald zou worden. Kortom, wat prijs betreft een sensationeel jaar maar met matige aantallen transacties. Iedereen is welkom in onze loods om de producten te bekijken en een praatje te maken over de mogelijkheden voor de komende tijd", besluit Jan.

Voor meer informatie:
Jan Ham
Holland Potatoes
Mob: +31(0)653870167
Jan@hollandpotatoes.nl
www.hollandpotatoes.nl


Publicatiedatum: 28-4-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: