Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Dole terug op de beurs

De Amerikaanse fruitleverancier Dole Food, dat geleid wordt door de 94-jarige David Murdock, heeft met zijn toezichthouders besloten om vier jaar nadat het bedrijf in particuliere handen kwam, weer een beursgang te maken. 

De Californische onderneming, die ooit gold als 's werelds grootste AGF-producent, werd in 2013 voor een som van €1,1 miljard door Murdock overgenomen nadat het vier jaar lang een beursgenoteerd bedrijf was. De overname was het gevolg van Dole's moeilijkheden om winst te maken in een periode van veranderlijke vraag en lage bananenprijzen

Sinds de overname heeft Dole zijn kosten teruggebracht, niet essentiële activa verkocht, zijn toeleveringsketen verbeterd en productlijnen gediversifieerd, zo heeft het bedrijf aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission bij zijn beursgang laten weten.

Vorig jaar noteerde het bedrijf een omzet van €4,1 miljard, maar boekte het wel een nettoverlies van €21,7 miljoen. In 2012, een jaar voordat Dole in particuliere handen kwam, bedroeg het verlies €132,2 miljoen en de omzet €3,9 miljard.

Dole zal tot €91,5 van zijn gewone aandelen naar de beurs brengen. Het bedrag dat het bedrijf van plan is hiermee op te halen, zal gebruikt worden om de registratiekosten te berekenen. De totale omvang van de beursgang kan dus afwijken. De netto-opbrengst van het aanbod zal gebruikt worden voor schuldafbouw en overige onkosten, laat Dole weten.

Publicatiedatum: 26-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: