Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Dansk Supermarked heeft lichte omzetgroei in 2016

Wordt het Amerikaanse Whole Foods overgenomen?

India: Amazon moet voedingsmiddelen apart houden
De Indiase overheid heeft Amazon verzocht om ervoor te zorgen voor een duidelijke scheidslijn tussen het assortiment aan voedingsmiddelen en de andere producten die Amazon online aan de consument wil verkopen. Het verzoek van de overheid is waarschijnlijk een voorhoede van de toestemming die aan het Amerikaanse bedrijf wordt verleend om als online supermarkt in India aan de slag te gaan. Naar verwachting zal het bedrijf aan het verzoek tegemoet komen en komt Amazon binnenkort met een formele reactie. (indiatimes.com)


Continente is meest empathische merk van Portugal
De hypermarktketen Continente wordt gezien als het "meest empathische merk" van Portugal. Dit blijkt het onderzoek "Who Cares – Empatia das Marcas". Het onderzoek is uitgevoerd door comOn in samenwerking met Netquest, waarbij 50 merken in acht verschillende categorieën werden geanalyseerd. (esmmagazine.com)

Co-op opent 12 nieuwe winkels in Wales
De Britse retailer the Co-operative gaat dit jaar £16 miljoen (€18,9 miljoen) investeren om 12 nieuwe vestigingen te openen en 20 vestigingen te moderniseren. Met het plan voor uitbreiding worden 250 nieuwe banen gecreëerd. De eerste winkel werd onlangs geopend in Rossett bij Wrexham.
(esmmagazine.com)

BRC komt met "tarieven landkaart" voor volgende Britse overheid
Het British Retail Consortium (BRC), de branchevereniging voor de Britse retailsector, heeft een zogeheten tarievenlandkaart geïntroduceerd ter ondersteuning van de volgende Britse overheid. De landkaart is een onderzoeksverslag, dat een onderdeel is van het "Fair Brexit for Consumers"-project. Het verslag geeft een overzicht van de tarief-aspecten van de Brexit, van de statistieken en feiten met betrekking tot de huidige handelsrelaties voor import en van de risico's en kansen die zich in de toekomst voor kunnen doen. (esmmagazine.com)

Denmark: Dansk Supermarked heeft lichte omzetgroei in 2016

Denmark's Dansk Supermarked Group, dat onder andere de Netto-keten beheert, had in 2016 een lichte omzetgroei van 0,7% tot DKK 57,9 miljard (€7,8 miljard). De totale jaarwinst werd negatief beïnvloed door dalingen in koerswaarde en het sluiten van Netto UK. Ondanks dat is Danks Supermarked nog steeds financieel gezien de sterkste retailer van Denemarken. (esmmagazine.com)

Big Basket, Metro en Reliance aanwezig bij bio-beurs

De online supermarkt Big Basket, de retailers Metro, Reliance Fresh en Spar Hypermarkets en de producenten ITC Group en Britannia zijn enkele van de deelnemers van een driedaagse nationale handelsbeurs voor de biologische sector in India. De beurs wordt vanaf 28 april gehouden in het paleis van Bengaluru. Volgens de Indiase minister van landbouw, Krishna Byregowda, is dit het eerste nationale evenement in zijn soort. De beurs bedoeld voor het bevorderen van de consumptie van biologische producten. (indiatimes.com)

Spar South Africa benoemt nieuwe CEO voor Zwitserland
Spar South Africa heeft Rob Philipson benoemd tot nieuwe CEO voor de afdeling van Spar in Zwitserland. Philipson gaat per juni aan de slag en is momenteel nog actief als uitvoerend directeur van de afdeling van Spar voor Kwazulu-Natal. Rob Philipson werkt sinds 1996 voor Spar en was eerder werkzaam voor Woolworths.  (esmmagazine.com)

VS: Ontslagronde en winkelsluitingen bij Marsh

Marsh Supermarkets heeft een aantal banen gesaneerd onder de ondersteunende stafleden van het hoofdkwartier. Naar verluid zal de keten vervolgens vestigingen gaan sluiten. Een aantal leveranciers vragen bij de overgebleven locaties om directe betaling bij levering. Deze groep leveranciers zal wegens de financiële problemen van Marsh naar verwachting alleen maar toenemen. Volgens voormalig directielid Mark Heckman is dit het begin van het einde van Marsh. (supermarketnews.com)

Amerikaanse ketens lobbyen tegen belastingheffing

Drie grote Amerikaanse retailers hebben n het eerste kwartaal hun uitgaven voor lobby-campagnes in het Witte Huis  bijna verviervoudigd. De ketens werken samen om het wetsvoorstel voor meer belastingheffing tegen te gaan. Volgens de ketens Target, Best Buy en Gap is het wetsvoorstel een bedreiging voor de Amerikaanse supermarktsector. Samen hebben deze ketens in het eerste kwartaal bijna $3,2 miljoen (€3,0 miljoen) in lobbying geïnvesteerd. Vorig jaar werd in dezelfde periode nog slechts $830.000 (€765.000) hierin geïnvesteerd. (esmmagazine.com)
 
VS: Albertsons verkent overname van Whole Foods
Whole Foods Market Inc. had onlangs de scherpste stijging in aandelenkoers van de afgelopen twee weken. De aandelen namen toe met 4,5%. De aanleiding hiervoor was het nieuws dat Albertsons een overname van de biologische supermarktketen overweegt. Cerberus Capital Management, dat Albertsons ondersteunt, heeft overlegd met bankiers over een mogelijk bod tot overname. Er is echter vooralsnog geen officieel bod uitgevaardigd. (Bloomberg)
 
VS: The Fresh Market sluit vestigingen
The Fresh Market gaat in de komende weken vijf vestigingen sluiten. Tegelijkertijd probeert de keten zich meer te profileren als een mainstream supermarkt door middel van een nieuw format, waaronder op verschillende locaties vestigingen worden geopend. De winkels die worden gesloten bevinden zich in Livingston en Woodbury te New Jersey, Ashburn in Virginia, Altamonte Springs in Florida en Kildeer in Illinois. (supermarketnews.com)
 
VS Latino-supermarkten in opkomst

Scott Moses van de investeringsbank Peter J. Solomon Co. verwacht dat er in de toekomst meer supermarkten met een focus op de latino-minderheid gaan zijn, aldus het Shelby Report. Het investeringsbedrijf KKR heeft onlangs geïnvesteerd in Cardenas Markets en in Mi Pueblo, die respectievelijk een netwerk hebben van 30 en 19 vestigingen. (fooddive.com)

 

Publicatiedatum: 28-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: