Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Robbert Leisink: "We zien de 'cherry' als de zesde berry'"

Primeurprijzen voor eerste Spaanse kersen

Tholen - Bij Growers Packers Direct is het Spaanse kersenseizoen weer gestart. Het Venlose bedrijf richt zich hoofdzakelijk op zachtfruit, maar neemt al sinds jaar en dag kersen op in haar assortiment. "We zien de 'cherry' als de zesde 'berry'. Kersen worden door steeds meer klanten meegenomen in het totale kleinfruit assortiment", vertelt Robbert Leisink. Het bedrijf werkt exclusief samen met een teler uit het Spaanse Huesca. "De vooruitzichten voor het Spaanse seizoen zijn erg goed. De vorstschade in Belgiƫ en Nederland, zal ongetwijfeld resulteren in een verlenging van het Spaanse seizoen."


Foto's eerder dit seizoen

Voor de eerste Spaanse kersen worden dan ook letterlijk primeurprijzen betaald. Prijzen voor de maten 28+ liggen op een ongekend hoog niveau rond de 28 euro en voor de maten 24-26+ wordt 23 euro per kilo neergelegd. "Het seizoen zal langzaam op gang komen en pas binnen enkele weken verwachten we grotere volumes. De grootste vraag komt traditioneel als het zonnetje schijnt. We zullen ongeveer tot week 30 Spaanse kersen aanbieden", vertelt Robbert.



Aanvullend aan het Spaanse seizoen betrekt Growers Packers Direct ook kersen uit Frankrijk, Belgiƫ, Nederland, Duitsland, Denemarken en Bulgarije van onder meer de rassen Burlat, Kordia, Regina. De kersen worden geleverd in allerlei soorten punnets en kartonnen verpakkingen en in elk gewenste maat en kan de kersen ook leveren in de innovatieve Body-and-Brains-verpakking. Growers Packers Direct levert de kersen door heel Europa, waarbij Scandinaviƫ en de Oostbloklanden belangrijke afnemers zijn. "We zien de kersen steeds meer meegenomen worden voor onderweg en daar zijn met shakers en dergelijke ook goede mogelijkheden voor.



"Onze Spaanse leverancier teelt echt op smaak en dat resulteert in mooi, stevige kersen. Nu zijn de weersomstandigheden perfect geweest, maar met zijn Unitec-sorteermachine kan hij ook bij minder gunstige weersomstandigheden de beste kersen selecteren. Ons QC-team ter plaatse keurt niet alleen de kwaliteit, maar ook de smaak van de kersen. Zij controleren de kersen voor de oogst, tijdens het verpakken en bij verlading. Om de kersen in optimale staat bij de consument te krijgen, gebruiken wij onze know-how en de juiste koelbehandeling om de kersen een langere houdbaarheid te geven en volop smaak te laten behouden", vertelt Robbert.



Voor meer informatie:
Robbert Leisink
The Grower Retail Connexion
Venrayseweg 106C
5928 RH Venlo
Tel: 088-8885788
Mob: 31-620337349
sales@growerspackers.com
www.growerspackers.com