Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
16 mei

AGF Trendcafé over groenten in de horeca

Dinsdag 16 mei vindt er weer een AGF Trendcafé plaats. Een plek om te netwerken, te leren en te laten inspireren. De out-of-home markt is sterk gegroeid, inmiddels consumeren we 30 procent van ons eten en drinken buiten de deur. Slechts 8%  hiervan betreft groenten en fruit. Het AGF Trendcafé staat daarom in het teken van het vraagstuk: 'wat is er nodig om het aandeel groenten in de horeca te verhogen?'

Programma
14.30: Ontvangst in Fenix Food Factory, Rotterdam
15.00: Bas Hoog en Antoinette Wijffels van Lijm & Cultuur
15.40: Uitleg en rondleiding Fenix Food Factory en de Keuken van Rechtstreex
16.55: Programmaonderdeel is nog niet bevestigd. Zodra dit bekend wordt, krijgt u hierover bericht.
17.30: Diner bij De Kaapse Kitchen

Fenix Food Factory, Rotterdam
Onder de naam Fenix Food Factory bieden diverse ondernemers een culinaire broedplaats in Rotterdam; een plek om boodschappen te doen, te leren hoe de producten gemaakt worden en om ambachtelijke smaken te ervaren. Ook Rechtstreex is hier gevestigd. Zij zijn er van overtuigd dat de voedselvoorziening anders kan, veel persoonlijker en met meer beleving.

Lijm en Cultuur, Delft
Lijm en Cultuur is een creatief laboratorium waar veel verschillende activiteiten plaatsvinden, zo ook in de keuken. Chef Bas Hoog en Antoinette Wijffels, directeur van Lijm & Cultuur zien groenten en kruiden als grote inspiratiebron. Bas vertelt over zijn creaties vol groenten en de zoektocht naar nieuwe smaakcombinaties. Diverse vragen komen aan bod zoals: Hoe is de voorkeur voor groenten ontstaan? Waar wordt op gelet bij de aankoop van een product? Antoinette Wijffels zal ingaan op de vraag hoe zij er toe gekomen is om groenten en fruit een hoofdrol te laten spelen in de catering. Wat wil zij daarmee bereiken? En hoe zijn de reacties van de klanten?

De Kaapse Kitchen, Rotterdam
De Kaapse Kitchen is een keuken midden in de Fenix Food Factory waar chefs uit verschillende keukens hun restaurant voor een week kunnen draaien. Dit zorgt voor een dynamische en interessante keuken die wekelijks verandert.

Bijeenkomsten van AGF Trendcafé zijn gratis voor leden. Zij betalen 295 euro per jaar of 245 euro voor leden van GroentenFruit Huis. Eenmalige deelname kost 125 euro. Dit bedrag wordt in mindering gebracht op het lidmaatschap als je alsnog besluit om lid te worden.

Klik hier om aan te melden.

Voor meer informatie:
Wilma van den Oever - vandenoever@groentenfruithuis.nl
Maurice Wubben - maurice@mauricewubben.nl
www.agftrendcafe.nlPublicatiedatum: 26-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: